Ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο για τον 6χρονο – Τι αναφέρουν οι διοργανωτές

Κοινοποίηση:
kart-960x640

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ νοσηλεύεται ο 6χρονος που τραυματίστηκε το πρωί της Κυριακής (19/9)  στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, όταν όχημα που συμμετείχε στους αγώνες έχασε τον έλεγχο και χτύπησε απότομα στα προστατευτικά.

Ο εξάχρονος που παρακολουθούσε τον αγώνα δέχτηκε σφοδρό χτύπημα από το καρτ το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα gnomip.gr, τον καταπλάκωσε. Ο μικρός φέρει κρανιοεγεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΠ, Δημήτρη Μπάκο «ο εξάχρονος μεταφέρθηκε από το Καρααμανδάνειο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται στην ΜΕΘ Παίδων διασωληνωμένος και με μηχανικό αεριμό. Η Ειδική ομάδα γιατρών που έχει επιληφθεί χρειάζεται 48 ώρες ώστε με βεβαιότητα να αποφανθεί για το ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος». Πάντως, από την πρώτη αξονική εξέταση που υπεβλήθη το απόγευμα της Κυριακής, προέκυψε ότι δεν υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός. Ο αγώνας προσωρινά διακόπηκε και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι διοργανωτές των αγώνων καρτ, για το ατύχημα που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής, έχοντας ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανήλικου.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Πηγή: thebest.gr, patrisnews.gr, gnomip.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: