Ατσάλινη Κροατία έστειλε … νοκ άουτ την Βραζιλία πρόωρα σπίτι της

Κοινοποίηση:
Κροατία

Επτάψυχη Κροατία, έστειλε σπίτι της τη Βραζιλία! Η «χρβάτσκα» δεν μάσησε από την ιστορική γκολάρα του Νεϊμάρ στο 105’+1’ της παράτασης (σσ. 0-0 καν. διάρκεια), βρήκε την απάντηση με τον Πέτκοβιτς στο 117’ και έστειλε το ματς εκεί που ήθελε, δηλαδή στα πέναλτι!

Στη ρώσικη ρουλέτα και με τον Λιβάκοβιτς ήρωα και πάλι, αφού έβγαλε το πρώτο πέναλτι της «σελεσάο» και του Ροντρίγκο, στη συνέχεια ο Μαρκίνιος βρήκε… δοκάρι και η Κροατία με το 4/4 από την βούλα, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά!

Δεύτερη σερί διοργάνωση που φτάνει στους «4» η απίθανη Κροατία, περιμένει πλέον την Ολλανδία ή την Αργεντινή! Αποχαιρέτησε από νωρίς, αν αναλογιστεί κανείς πως την θεωρούσαν φαβορί, τη διοργάνωση η Βραζιλία που πλήρωσε τη χαλαρότητά της στην παράταση!

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε την Κροατία ο Ζλάτκο Ντάλιτς. Ο Λιβάκοβιτς στην εστία και οι Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα στην άμυνα. Οι Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς στην τριάδα του άξονα, με τους Πάσαλιτς, Πέρισιτς να πλαισιώνουν τον Κράμαριτς στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Βραζιλία ο Τίτε. Ο Άλισον στο τέρμα και οι Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο στην τετράδα της άμυνας. Κασεμίρο, Πακετά τα δύο χαφ, με τους Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Ρισάρλισον στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Με σκοπό να κοντρολάρει το τέμπο, όπως και έγινε, περιορίζοντας το κάθε παιχνίδι της Βραζιλίας μπήκε η Κροατία στον αγωνιστικό χώρο. Πέραν της τελικής του Βινίσιους που μπλόκαρε ο Λιβάκοβιτς (5’), η «σελεσάο» ήταν αρκετά ακίνδυνη και δεν έβρισκε χώρους για συνδυαστικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ντάλιτς να ελέγχει τον αγώνα χάρη στην τριπλέτα του άξονα (Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς).

 

Ο Πέρισιτς δεν κατάφερε στο 13’ να εκμεταλλευτεί τη σέντρα-ξυραφιά του Πάσαλιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα το γύρισμα του Μόντριτς δεν βρήκε συμπαίκτη. Το ματς άρχισε να «σκληραίνει» για ένα διάστημά του (20’-30’) με Ντανίλο και Μπρόζοβιτς να «κιτρινίζονται», με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα στο φινάλε και το 0-0 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Με μεγάλη φάση για τη Βραζιλία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όταν ο Γκβάρντιολ λίγο έλειψε να σκοράρει στην εστία του Λιβάκοβιτς ο οποίος έδιωξε με τα πόδια. Στα… καπάκια οι Βραζιλιάνοι φώναξαν για πέναλτι αλλά το VAR υπέδειξε οφσάιντ τον Νεϊμάρ στη φάση, με τον Νεϊμάρ να βλέπει τον αντίπαλο κίπερ να τον σταματάει δις σε πλάγια τετ-α-τετ, όπως και τον Πακετά. Η ομάδα του Τίτε είχε ανεβάσει τις γραμμές της και την πίεσή της, με τους Κροάτες να δείχνουν πως είχαν αρχίσει να κουράζονται (έχοντας παίξει παράταση προ ημερών με την Ιαπωνία) και έκαναν διαχείριση του ματς. Κατάφεραν τελικά να το στείλουν εκεί που ήθελαν, στην παράταση δηλαδή με το 0-0 να παραμένει ως το φινάλε.

 

 

Χωρίς ρίσκα και με διάθεση να πάνε… λάου-λάου το ματς ξεκίνησαν την παράταση οι δύο ομάδες, με την Κροατία στο 103’ να φτιάχνει μεγάλη φάση για να προηγηθεί αλλά ο Μπρόζοβιτς έκανε κακό τελείωμα μετά το γύρισμα του Πέτκοβιτς. Κάτι που πλήρωσαν οι Κροάτες, αφού οι Βραζιλιάνοι θυμήθηκαν τις… αρχές τους, οι Νεϊμάρ, Ροντρίγκο, Πακετά έκρυψαν την μπάλα και ο πρώτος αφού πέρασε και τον Λιβάκοβιτς την εμφάνισε στα δίχτυα για το 1-0 στο 105’+1’.

 

Τα πάντα κρέμονταν πλέον σε μια κλωστή, με την Κροατία στο δεύτερο μέρος της παράτασης να μπαίνει δυνατά αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο να αρχίζει να πέφτει και η Βραζιλία να ισορροπεί. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Τίτε αποδείχτηκε εξαιρετικά αφελής, αφού στο 117’ έχασε την μπάλα στο αντίπαλο μισό όπου είχε ανεβάσει έξι (!) παίκτες, ο Ντανίλο έλειπε από τη θέση του και κανείς δεν έκανε ένα φάουλ στους Κροάτες, με τον Όρσιτς να «σερβίρει» την ισοφάριση στον Πέτκοβιτς! Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε, όπως ήταν λογικό έξαλλα, με την «χρβάτσκα» να οδηγεί άλλο ένα νοκ-άουτ ματς στα πέναλτι και να πηγαίνει εκεί με έξτρα αυτοπεποίθηση!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ένας ταξιδιώτης του χρόνου έλεγε για τελικό Βραζιλία-Γαλλία και έδινε και το αποτέλεσμα και φωτό από τον τελικό!!! Πάει… ταξίδεψε!!!

Comments are closed.