Αρχαίοι αστροναύτες – Η θεωρία που αν ισχύει ανατρέπει όλα όσα ξέραμε για την ζωή στη Γη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ancient1

Τα αρχαία χρόνια, εξωγήινοι ήρθαν στη Γη, κατεύθυναν την εξέλιξη του είδους μας, δημιούργησαν τα μεγάλα κατασκευαστικά μας έργα και άφησαν πίσω αμφισβητήσιμα στοιχεία για την παρουσία τους εδώ. Σας ακούγεται οικείο; Θα ‘πρεπε, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό το θέμα το έχουμε συναντήσει πολλές φορές σε βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι νοήμονα εξωγήινα όντα (ETI -Extraterrestial Intelligence) επισκέφτηκαν στο παρελθόν τη Γη και μας άφησαν τα σημάδια τους. Τα στοιχεία αυτά, ισχυρίζονται, έχουν διατηρηθεί στις προφορικές παραδόσεις, την τέχνη, τη λογοτεχνία και την αρχιτεκτονική της ανθρωπότητας, ειδικά στα τεράστια αρχαία μνημεία.

Όλα αυτά θέτουν το ερώτημα: Από πού προέρχεται η θεωρία για τους «Αρχαίους αστροναύτες»; Επίσης, υπάρχουν πραγματικά στοιχεία ότι ένα ή περισσότερα εξωγήινα όντα επισκέφθηκαν τη Γη στο παρελθόν; Καθώς οι ερωτήσεις συνεχίζονται, φτάνουμε αναπόφευκτα και στο «είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν;»

Οι εικασίες και οι υποθέσεις δεν σταματούν. Ωστόσο, γιατί αυτή η ιδέα είναι τόσο δημοφιλής και τόσο αμφιλεγόμενη;

ancient2

Τι πιστεύουν;

Για να το κάνουμε λιανά, οι υποστηρικτές της υπόθεσης των Αρχαίων Αστροναυτών (AA) ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι είναι απόγονοι (ή δημιουργήματα) εξωγήινων που ήρθαν στη Γη πριν αιώνες, ή ότι η επαφή μεταξύ εξωγήινων και αρχαίων ανθρώπων (γνωστή και με τον αδόκιμο όρο «παλαιο-επαφή» – “paleo-contact”) έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση των τεχνολογικών, πνευματικών και πολιτιστικών μας επιτευγμάτων.

Παραλλαγές αυτής της υπόθεσης ισχυρίζονται ότι οι εξωγήινοι συνέβαλαν με το γενετικό τους υλικό στην δημιουργία της ανθρωπότητας, άλλαξαν το DNA των πρωτευόντων για να προωθήσουν τη νοημοσύνη ή καθοδήγησαν την ανθρώπινη εξέλιξη εισάγοντας έννοιες και τεχνολογίες που ήταν «ξένες» σε αυτήν (όπως η γεωργία, τα μαθηματικά και η γραφή).

Ένα δημοφιλές αφήγημα των υποστηρικτών των Αρχαίων Αστροναυτών (ΑΑ) είναι ότι τα εξωγήινα όντα (ETI) ήταν υπεύθυνα (ή βοήθησαν) για την κατασκευή αρχαίων μνημείων και κτιρίων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υποστηρίζεται ότι αυτές οι δομές αποτίουν φόρο τιμής στα ίδια τα εξωγήινα όντα, τα οποία οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν θεούς.

Ενώ οι περισσότεροι μελετητές επικρίνουν αυτήν τη θεωρία λόγω της μη ακαδημαϊκής βάσης της, άλλες πηγές θεωρούν αυτές τις ιδέες ριζωμένες στον ρατσισμό και τον εθνοκεντρισμό. Λοιπόν, ναι, η θεωρία είναι πολύ σημαντική για μερικούς ανθρώπους. Αλλά από πού προήλθε;

ancient11

Η προέλευση της θεωρίας

Παραδείγματα της θεωρίας περί AA και παλαιο-επαφής συναντάμε σε έργα επιστημονικής φαντασίας από τα τέλη ήδη του 19ου αιώνα. Ωστόσο, μόνο στα μέσα του 20ου αιώνα άρχισε να υποστηρίζεται σοβαρά ιδέα. Ήταν ο Βρετανός ψευδο-ιστορικός Χάρολντ Τ. Γουίλκινς, ο οποίος πρότεινε την ιδέα με σοβαρότητα το 1954, ισχυριζόμενος ότι οι απαγωγές από εξωγήινους συνέβαιναν από την αρχαιότητα.

Το 1966, ο διάσημος επιστήμονας Carl Sagan και ο Σοβιετικός αστροφυσικός Iosif Shklovsky κυκλοφόρησαν το επιδραστικό βιβλίο τους, “Intelligent Life in the Universe” («Νοήμονα Ζωή στο Σύμπαν»). Οι Sagan και Shklovsky αφιέρωσαν ένα κεφάλαιο σε αυτό το βιβλίο στο ζήτημα της παλαιο-επαφής και συμβούλευσαν τους επιστήμονες και ιστορικούς να το εξετάσουν σοβαρά. Συγκεκριμένα, τόνισαν πώς ορισμένες προφορικές παραδόσεις θα μπορούσαν να είναι μαρτυρίες επαφής.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ‘60 και του ‘70, η ιδέα έγινε πολύ δημοφιλής χάρη στα έργα του Έριχ φον Ντένικεν (Erich von Däniken). Στο πιο γνωστό βιβλίο του, “Chariots of the Gods?” (του 1968 -στα Ελληνικά κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το Μέλλον», Εκδόσεις Ηριδανός, 1971), υποστήριζε ότι η παλαιο-επαφή ήταν υπεύθυνη για πολλές από τις τεχνολογικές καινοτομίες στον αρχαίο κόσμο και ότι στοιχεία επαφής μπορούν να βρεθούν σε αρχαίες κατασκευές και αντικείμενα.

Στο βιβλίο «12ος Πλανήτης» (1976), ο συγγραφέας Ζεκάρια Σίτσιν (Zecharia Sitchin) πρότεινε ότι οι αρχαίοι Σουμέριοι είναι απόγονοι εξωγήινων από έναν πλανήτη ονόματι Nibiru, που ισχυρίστηκε ότι περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κάθε 3.600 χρόνια. Αυτό το συμπέρανε από την προσωπική ερμηνεία που έδωσε στα Σουμεριακά και Μεσανατολικά κείμενα, που υποτίθεται ότι αναφέρουν έναν «12ο πλανήτη» σχετιζόμενο με τον θεό Marduk.

Επίσης την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το “The Sirius Mystery” («Το Μυστήριο του Σείριου») του Robert K. G. Temple, το οποίο υποστήριζε ότι οι προφορικές παραδόσεις του λαού Ντόγκον της Δυτικής Αφρικής περιγράφουν μια συνάντηση που συνέβη πριν από περίπου 5000 χρόνια με εξωγήινους από τον Σείριο. Σύμφωνα με τον Temple, αυτοί οι εξωγήινοι ενέπνευσαν την αρχαία μυθολογία της Μεσοποταμίας, της Αιγύπτου, των Ελλήνων και άλλων πολιτισμών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το ενδιαφέρον για τη θεωρία των Αρχαίων αστροναυτών μειώθηκε. Ωστόσο, η ιδέα γνώρισε κάτι σαν αναζωπύρωση τις τελευταίες δεκαετίες, χάρη στην αύξηση των ιστοσελίδων για θεωρίες συνωμοσίας, των μη ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων και των τηλεοπτικών σειρών όπου συναντάμε υποστηρικτές της θεωρίας.

ancient13

Οι Αρχαίοι αστροναύτες στον κινηματογράφο

Το πιο γνωστό παράδειγμα της θεωρίας των Αρχαίων αστροναυτών στην χώρο της επιστημονικής φαντασίας είναι η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (Stanley Kubrick), «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» (“2001: A Space Odyssey” -1968), η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το διήγημα του Άρθουρ Κ. Κλαρκ (Arthur C. Clarke), “The Sentinel” («Ο Φρουρός» – 1948). Ο Κλαρκ συνεργάστηκε επίσης στο σενάριο της ταινίας και το διασκεύασε σε μορφή μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με την ταινία.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα μυστηριώδες είδος μαύρου μονόλιθου (φωτό) που φαίνεται να έχει επηρεάσει την εξέλιξη των πρωτευόντων στη Γη πριν από αιώνες. Στην συνέχεια μεταφερόμαστε στα τέλη του 20ού αιώνα, όπου η ανθρωπότητα ανακαλύπτει έναν ακόμα, που είναι θαμμένος στη Σελήνη για εκατομμύρια χρόνια. Αυτός ο ξεθαμμένος μονόλιθος στέλνει ένα μήνυμα προς τον πλανήτη Δία, και μια αποστολή ξεκινάει για να ανακαλύψει τι υπάρχει εκεί…

Η σειρά ταινιών “Stargate” είναι επίσης αξιοσημείωτη λόγω του τρόπου με τον οποίο παρουσίασε εναλλακτικές θεωρίες σχετικά με την προέλευση των πυραμίδων (δηλ. ότι τις έχτισαν εξωγήινοι) και δημιουργεί μια ιστορία με διαγαλαξιακά ταξίδια, πόλεμο και ίντριγκα. Μαθαίνουμε ότι οι αρχαίοι Αιγυπτιακοί θεοί ήταν μια εξωγήινη φυλή γνωστή ως Goa’uld και ότι τα έθιμα, η αισθητική, η αρχιτεκτονική και η τεχνολογία τους ενέπνευσε τους πολιτισμούς της Γης.

Στην συνέχεια έχουμε την ταινία «Προμηθέας» (“Prometheus”), την οποία ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ (Ridley Scott) προόριζε ως prequel του κλασικού “Alien” του 1979. Σε αυτήν, βλέπουμε μια ιστορία για την καταγωγή που δείχνει πώς το Xenomorph και η ανθρωπότητα προήλθαν από τους ίδιους δημιουργούς -μια αρχαία φυλή γνωστή μόνο με το όνομα οι «Μηχανικοί» (“Engineers”) ή “Space Jockeys”.

Ενώ οι άνθρωποι είναι οι άμεσοι απόγονοί τους, το Xenomorph φαίνεται να είναι ένα βιολογικό όπλο που δημιούργησαν και βγήκε εκτός ελέγχου και σχεδόν τους εξαφάνισε. Επίσης, το κλειδί για την εύρεση του κόσμου των «Μηχανικών» βρίσκεται προφανώς σε τοιχογραφίες αρχαίων σπηλαίων που έχουν τις ίδιες εικόνες, και βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη.

Λοιπόν, θα μπορούσε κάτι τέτοιο να έχει συμβεί στην πραγματικότητα; Μερικοί άνθρωποι όχι μόνο πιστεύουν ότι είναι δυνατόν, αλλά πιστεύουν και ότι συνέβη. Αλλά σε τι βασίζονται;

ancient10

Ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;

Οι υποστηρικτές της θεωρίας για να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους βασίζονται σε έναν συνδυασμό προφορικών παραδόσεων, λογοτεχνικών αναφορών, αρχαιολογίας, ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών μακρινών πολιτισμών (φωτό) και κενών στην ιστορική και αρχαιολογική καταγραφή.

Για παράδειγμα, στο συλλογικό τους έργο, οι Sagan και Shklovsky χρησιμοποιούν ιστορικά παραδείγματα για να δείξουν πώς θα μπορούσε να είχε γίνει η παλαιο-επαφή. Αυτά περιλαμβάνουν την ιστορία επαφής των του λαού Tlingit του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, μια προφορική παράδοση που περιέγραψαν το 1786 όταν συνάντησαν τη Γαλλική αποστολή με επικεφαλής τον Comte de La Pérouse.

Η σωζόμενη ιστορία καταγράφηκε από ανθρωπολόγους έναν αιώνα αργότερα, που αν και περιορισμένη -λόγω των πολιτιστικών και πνευματικών πεποιθήσεων των Tlingit- θεωρείται ακριβής περιγραφή. Ο Sagan και ο Shklovsky αναφέρουν επίσης τον Σουμεριακό μύθο του Oannes, ενός ψαροειδούς όντος που δίδαξε γεωργία, μαθηματικά και τέχνες στους αρχαίους Σουμέριους.

Σύμφωνα με τον φον Ντένικεν, τα διάφορα αρχαία κτίρια και πολιτιστικά αντικείμενα απαιτούσαν εξελιγμένη τεχνολογία που δεν ήταν διαθέσιμη στους αρχαίους ανθρώπους. Στο “Chariot of the Gods?”, ο Ντένικεν αναφέρει επίσης αποσπάσματα από το Σανσκριτικό έπος Ραμαγιάνα, όπου οι θεοί ταξιδεύουν και μετακινούνται με ιπτάμενα άρματα που ονομάζονται «Βιμάνα» (στα οποία έχουμε αναφερθεί εδώ ) , και υποστηρίζει ότι πρόκειται για διαστημόπλοια.

Στο επίκεντρο των ισχυρισμών του Σίτσιν βρίσκεται ο Βαβυλωνιακός μύθος του Enûma Eliš, όπου λέει ότι η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τους θεούς ονόματι «Ανουνάκι» (“Annunaki”). Σύμφωνα με το μύθο, οι Annunaki ασχολούνταν με την εξόρυξη χρυσού, αλλά συνειδητοποίησαν αυτό ότι είχε επιπτώσεις στην φυλή τους. Ως εκ τούτου, δημιούργησαν τους ανθρώπους ως σκλάβους για να κάνουν την εξόρυξη για λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με τον Temple, ως απόδειξη για την παλαιο-επαφή μπορούμε να θεωρήσουμε τις ομοιότητες μεταξύ των μυθολογικών παραδόσεων των Ντόγκον και των αρχαίων Σουμερίων, Αιγυπτίων και Ελλήνων (κοινοί μύθοι, σύμβολα και ιδέες) καθώς και την προηγμένη αστρονομική γνώση των Ντόγκον, οι οποίοι γνώριζαν και πραγματοποιούσαν τελετές για τον Σείριο Β, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1862 και δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Άλλες «αποδείξεις» προκύπτουν με τη μορφή αρχαίων πετρογλυφικών και χαρακτικής, τα οποία σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας των Αρχαίων αστροναυτών μοιάζουν με αστροναύτες (φωτό), ιπτάμενους δίσκους και παρόμοια φαινόμενα. Μερικοί συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται επίσης ότι οι θρησκευτικές ιστορίες επαφής μεταξύ ανθρώπων και πνευματικών όντων (άγγελοι, είδωλα, θεοί κλπ.) είναι στην πραγματικότητα ιστορίες παλαιο-επαφής.

Αναφέρουν επίσης ότι η εξαφάνιση των δεινοσαύρων ήταν αποτέλεσμα των εξωγήινων που προσπαθούσαν να κατευθύνουν την εξέλιξη. Αυτές, και άλλες υποθέσεις, αναφέρονται συχνά από υποστηρικτές της θεωρίας όπως ο Γεώργιος Τσούκαλος (Giorgio A. Tsoukalos), πρώην αθλητικογράφος, που τώρα είναι συμβουλευτικός παραγωγός στη σειρά του History Channel “Ancient Aliens”.

ancient5

Κριτικές

Οι επικριτές της θεωρίας των Αρχαίων Αστροναυτών επισημαίνουν πολλά σφάλματα στα επιχειρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν έλλειψη ουσιαστικών αποδεικτικών στοιχείων, υποθέσεις, πρόχειρη έρευνα, παραποιημένα δεδομένα, και προκατάληψη επιβεβαίωσης. Κυρίαρχη θέση έχει ο ισχυρισμός ότι οι αρχαίοι λαοί ήταν ανίκανοι να κατασκευάσουν τις Πυραμίδες, το Στόουνχεντζ (Stonehenge) ή άλλες μεγαλιθικές κατασκευές.

Σε αυτό, οι αρχαιολόγοι απάντησαν με αρχαιολογικά στοιχεία που δείχνουν πώς οι Αιγύπτιοι, οι Ίνκας και άλλοι πολιτισμοί ήταν σε θέση να χτίσουν τεράστιες κατασκευές χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα εργαλεία της εποχής, βασικές γνώσεις μαθηματικών και γεωμετρίας και πολλή ανθρώπινη εργασία.

Επιπλέον, οι ισχυρισμοί ότι αυτά τα μνημεία εμφανίστηκαν από το πουθενά, ή ότι έλειπε η απαραίτητη τεχνολογία, έχουν καταρριφθεί από στοιχεία που δείχνουν πώς (και μερικές φορές ακόμη και γιατί) χτίστηκαν κατασκευές όπως οι πυραμίδες. Το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία παραλείπονται από τα έργα των υποστηρικτών των Αρχαίων Αστροναυτών επικρίνεται επίσης, ιδίως όσον αφορά τα βιβλία του Ντένικεν.

Μια άλλη κριτική έχει την μορφή της αναλογίας που είναι γνωστή ως η «τσαγιέρα του Ράσελ». Εδώ, οι κριτικοί ισχυρίζονται ότι οι θεωρίες περί Αρχαίων αστροναυτών δεν πληρούν την ευθύνη απόδειξης και ότι οι υποστηρικτές των AA συχνά προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι οι θεωρίες ισχύουν, απλώς επειδή δεν μπορούν να διαψευστούν.

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι οι θεωρίες για τους Αρχαίους αστροναύτες βασίζονται σε ρατσιστικές και εθνοκεντρικές παραδόσεις. Μεταξύ του 16ου και του 19ου αιώνα, οι Ευρωπαίοι εξερευνητές συχνά παρερμήνευαν την προέλευση των ερειπίων που αποκαλύφθηκαν στην Αμερική, την Ασία, ακόμη και στην Ευρώπη, με βάση ρατσιστικές αντιλήψεις για τους αυτόχθονες.

Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η αρχαία πρωτεύουσα του Angkor Wat στη σημερινή Καμπότζη. Όταν ο Γάλλος φυσιοδίφης Henri Mouhot παρατήρησε για πρώτη φορά το ναό το 1860, θεώρησε ότι είχε χτιστεί από τους αρχαίους Ρωμαίους ή τον Μέγα Αλέξανδρο, επειδή υπέθετε ότι οι ιθαγενείς Χμερ δεν θα μπορούσαν να χτίσουν κάτι τόσο περίπλοκο.

ancient9

Το ίδιο ισχύει και για τις κλιμακωτές πυραμίδες της Μεσοαμερικής, όπως το Τσιτσέν Ιτζά (Chichen Itz) και το Τεοτιουακάν (Teotihuacan -φωτό) και τα μεγάλα χωμάτινα αναχώματα στο Cahokia του Illinois των ΗΠΑ (το μεγαλύτερο από τα οποία είναι γνωστό ως Ανάχωμα Monks). Παλιότερα, οι ακαδημαϊκοί υποστήριζαν ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούσαν να έχουν φτιάξει αυτές τις κατασκευές και ότι πρέπει να έχουν επηρεαστεί από ταξιδιώτες από την Αίγυπτο ή αλλού. Ορισμένοι ακραίοι συνωμοσιολόγοι το υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα.

Οι αρχαιολόγοι έχουν καταρρίψει αυτές τις θεωρίες χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αρχαιολογικών στοιχείων και χρονολόγηση με άνθρακα 14. Για παράδειγμα, έχουν δείξει πώς οι πυραμίδες της Αιγύπτου και της Αμερικής χτίστηκαν με διαφορά πολλών αιώνων, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους, εξυπηρετούσαν διαφορετικούς σκοπούς και ότι δεν υπήρχε γνωστός τρόπος για να διασχίσουν οι Αιγύπτιοι τον Ατλαντικό.

Το πιο σημαντικό, υποστηρίζουν ότι, με εξαίρεση τις αποστολές των Βίκινγκ στη Βόρεια Αμερική, δεν υπάρχουν ενδείξεις επαφής μεταξύ του ανατολικού και δυτικού ημισφαιρίου πριν από τα τέλη του 15ου/αρχές του 16ου αιώνα (δηλαδή πριν από την «εποχή του Κολόμβου».)

Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτές οι θεωρίες καταλήγουν στην ευρωκεντρική πεποίθηση ότι μόνο πολιτισμοί που γεννήθηκαν στη Μεσόγειο -όπως η αρχαία Σουμερία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα ή η Ρώμη- ήταν σε θέση να χτίσουν τέτοια θαύματα αρχιτεκτονικής. Από αυτή την άποψη, η θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών είναι σχεδόν ίδια, με την μόνη διαφορά ότι έχει αντικαταστήσει Ευρωπαϊκούς ή μεσογειακούς πολιτισμούς με εξωγήινους.

Αλλά ίσως η καλύτερη κριτική προήλθε από τον ίδιο τον Carl Sagan στο βιβλίο του 1979, “Broca’s Brain”. Όχι μόνο δήλωσε ότι μετάνιωσε για οποιονδήποτε ρόλο έπαιξε ο ίδιος και ο Shklovsky στην εξάπλωση της θεωρίας για τους Αρχαίους αστροναύτες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του ‘70, αλλά ανέφερε επίσης και ότι:

«Στη μακρά λιτανεία της ποπ αρχαιολογίας για τους “Αρχαίους αστροναύτες”, οι περιπτώσεις προφανούς ενδιαφέροντος έχουν απόλυτα λογικές εναλλακτικές εξηγήσεις, ή έχουν αναφερθεί λανθασμένα, ή είναι απλές ανακρίβειες, απάτες και διαστρεβλώσεις».

ancient6

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν

Έχουν περάσει 41 χρόνια από τότε που διατύπωσε ο Sagan την παραπάνω άποψη, αλλά αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Ποιος έφτιαξε την μπαταρία της Βαγδάτης (πιθανόν γύρω στο 200 π.Χ) και γιατί δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ο σκοπός της; Γιατί η επιστήμη έμεινε έκπληκτη με την τρομερή τεχνολογία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων (περίπου 150 π.Χ), του πρώτου αναλογικού υπολογιστή; Μέχρι τότε θεωρούσαν ότι ο πρώτος οδοντωτός τροχός φτιάχτηκε τον 5-6ο αιώνα μ.Χ. και ο Μηχανισμός τους ανάγκασε να παραδεχτούν ότι είχε κατασκευαστεί αιώνες νωρίτερα.

Όταν ο καθηγητής του πανεπιστημίου Γέιλ (Yale), Ντέρεκ ντε Σόλα Πράις, το 1973 ή 1974, υποστήριξε ότι η συσκευή αυτή θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί από τη Σχολή του Απολλωνίου στη Ρόδο, τα συμπεράσματά του απορρίφθηκαν από τους ειδικούς της εποχής, οι οποίοι πίστευαν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά όχι και την απαιτούμενη πρακτική τεχνολογία για μια τέτοια κατασκευή. Αφού οι ίδιοι λένε ότι δεν τον κατασκεύασαν οι Αρχαίοι Έλληνες, να μας πουν τότε ποιος τον κατασκεύασε;

Γιατί η επιστήμη δεν έχει κατορθώσει ακόμα να βρει την ηλικία, τον σκοπό και την προέλευση της μυστηριώδους πέτρας που βρέθηκε το 1872 στην Λίμνη Winnipesaukee, στο New Hampshire των ΗΠΑ; Τι εικονίζει το Shakōki-dogū (το αγαλματίδιο με τα γουρλωμένα μάτια -φωτό) που κατασκευάστηκε περίπου το 1.000-400 π.Χ και πού το είδαν αυτό για το αναπαραστήσουν έτσι οι αρχαίοι Ιάπωνες; Γιατί η σιδερένια κολώνα του Δελχί στην Ινδία (375-415 μ.Χ) δεν σκουριάζει μετά από τόσους αιώνες;

Η εξήγηση του Temple που αποδίδει την γνώση των Ντόγκον για τον Σείριο Β σε επαφή με εξωγήινους πριν χιλιάδες χρόνια μπορεί να αμφισβητείται από πολλούς, αλλά το ερώτημα πώς γνώριζαν την ύπαρξη του πρώτου λευκού νάνου που ανακαλύφθηκε στο διάστημα και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά μόλις το 1970 (!!!) παραμένει αναπάντητο. Πού οφείλεται η προηγμένη αστρονομική τους γνώση, ενώ ζουν ακόμη υπό εξαιρετικά πρωτόγονες συνθήκες;

Γιατί κανένας δεν γνώριζε τον ήρωα Εχετλαίο, που στην Μάχη του Μαραθώνα (490π.Χ) σκότωσε πολλούς Πέρσες με όπλο που έμοιαζε με την λαβή του αρότρου (εχέτλη) του και μετά εξαφανίστηκε; Γιατί ο Επίζηλος, ο γιος του Κουφαγόρα έχασε για πάντα την όρασή του και στα δύο μάτια όταν είδε το πολύ φωτεινό όπλο του Εχετλαίου; Από πού ήρθε και πού το βρήκε αυτό το όπλο ακτίνων;

Τι εννοεί ο βασιλιάς των Φαιάκων, Αλκίνοος, στην Οδύσσεια του Ομήρου (θ’ 555-559), όταν λέει στον Οδυσσέα ότι τα πλοία των Φαιάκων δεν χρειάζονται καπετάνιους και τιμόνια και ότι πάνε στο προορισμό μόνο με τους διαλογισμούς τους;

Τι ήταν αυτό στον ουρανό που έμοιαζε με πιθάρι και είχε το χρώμα του πυρακτωμένου ασημιού, που η εμφάνισή του ανάγκασε και τους δύο στρατούς κατά τον Γ’ Μιθριδατικό Πόλεμο να αποσυρθούν, όπως γράφει ο Πλούταρχος στους «Βίους Παράλληλους», στο βιβλίο του «Λεύκολλος»;

Ήταν ηλίθιοι ο Όμηρος, ο σπουδαιότερος όλων, και ο Πλούταρχος που ήταν ιερέας του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών για 30 χρόνια και υπεύθυνος για την ερμηνεία των χρησμών της Πυθίας; Ή ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, που γράφει για τον Εχετλαίο; Για τα τρία τελευταία περιστατικά έχουμε αναφερθεί ήδη εκτενώς στο άρθρο μας για τα «Ανεξήγητα Φαινόμενα στην Αρχαία Ελλάδα».

ancient12

Σίγουρα, για κάποια ευρήματα όπως η τοιχογραφία στα Δένδερα της Αιγύπτου που υποτίθεται ότι εικονίζει μια ηλεκτρική λάμπα, μπορεί να υπάρχουν άλλες λογικές εξηγήσεις. Ούτε φυσικά εμείς στο thetruth.gr αποδίδουμε την κατασκευή των πυραμίδων ή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων σε εξωγήινους. Δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις η επιστήμη δεν έχει λύσει ακόμα τις απορίες μας.

Η επίσημη επιστήμη δεν ισχυριζόταν για αιώνες ότι ο Τρωϊκός Πόλεμος ήταν μύθος, μέχρι που βρέθηκαν τα ερείπια της Τροίας, το Ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο και το παλάτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη; Δεν είναι δυνατόν να αναφερθούμε σε όλα εδώ. Απλώς, παρουσιάσαμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία για την θεωρία των Αρχαίων αστροναυτών.

Πηγή: thetruth.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ψάξε αναμνήσεις απ το μέλλον ( Έριχ φον Ντένικεν)

  2. δεν ξέρω που μπορεί να βρεθεί ενα έργο (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ) που ειχε παίχτη το 1974-75 καπου εκει το ειχα δει στον κινηματογραφο ΔΑΝΑΟ στην Κηφισίας , λεγόταν ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
    ΕΝΑ ΕΡΓΟ που ανατρέπει τα πάντα , αλλα το έχουν Εξαφανίσει απο ΠΑΝΤΟΥ

Comments are closed.