Αρχίζει η δίκη “μαύρη σκιά” για το Κολέγιο Αθηνών! Η σεξουαλική κακοποίηση από σπουδαστή (γιο πασίγνωστου δικηγόρου)

Κοινοποίηση:
αρχείο-λήψης-1-1

Μπορεί το κολέγιο Αθηνών να επιθυμεί η δίκη που θα γίνει σε λίγες μέρες να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά το edolio5 δεν κάνει τέτοια χατίρια.

Για την υπόθεση αυτή με εκτενές ρεπορτάζ έχουμε αναφερθεί ξανά (ίσως το μοναδικό ΜΜΕ στην Ελλάδα) αλλά τώρα πλέον έφτασε η ώρα της δικαστικής κρίσης στην ακροαματική διαδικασία που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Γιος πασίγνωστου δικηγόρου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος συμμαθήτριας του. Η πρόταση της εισαγγελέως όταν οι γονείς της μαθήτριας έκαναν μήνυση ήταν απαλλαχτική! Το δικαστικό συμβούλιο όμως που είχε την τελική κρίση αποφάσισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις του περιγραφόμενου αδικήματος και κακώς η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί ο γιος του δικηγόρου με βούλευμα. Έτσι η υπόθεση οδηγείται σε λίγες μέρες στο ακροατήριο παρά την προσπάθεια της διοίκησης του Κολεγίου Αθηνών,  προκειμένου να μην τραυματιστεί το προφίλ του “σχολείου των πρωθυπουργών” η υπόθεση αυτή να εξαφανιστεί από όλα τα ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι το έχει καταφέρει. Σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση “σκιά” στην λειτουργία του Κολεγίου με τέτοιο περιεχόμενο.Η πρώτη αφορά κορίτσι που κατήγγειλε πως κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, την απομόνωσαν τρία αγόρια του λυκείου σε ένα δωμάτιο και την παρενόχλησαν σεξουαλικά. Το δεύτερο περιστατικό αφορά την καταγγελία μαθήτριας, ότι υπέστη βιασμό στο δασάκι του σχολείου, επίσης από μαθητή και κατά τη διάρκεια που οι υπόλοιποι συμμαθητές παρακολουθούσαν το μάθημα στις αίθουσες του Κολεγίου. Αυτή η υπόθεση εκδικάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν στο edolio5 γονείς  έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε μερίδα γονέων με το σχολείο, καθώς κρίνουν ότι δεν γίνεται η μέγιστη προσπάθεια από τη μεριά της διεύθυνσης ώστε να διαλευκανθούν οι υποθέσεις και να ανακοινωθεί πως αντιδρά το σχολείο και ποια μέτρα θα πάρει από εδώ και στο εξής ώστε να μην ξανά συμβούν τέτοια περιστατικά. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για προσπάθεια συγκάλυψης των περιστατικών, εις βάρος των κοριτσιών που έκαναν τις καταγγελίες, προκειμένου να μην δεχθεί ξανά αρνητική δημοσιότητα το ιδιωτικό σχολείο, που θεωρείται το σχολείο της ελίτ.

Την τελευταία φορά που το Κολέγιο απασχόλησε τη δημοσιότητα, ήταν με το μαχαίρωμα από εξωσχολικούς ενός σπουδαστή που όπως γράφτηκε στον τύπο αφορούσε διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: edolio5.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: