Αριστοτέλειο: Οι φοιτητές διανέμουν μόνοι τους φαγητό στην λέσχη – «Δεν είμαστε πελάτες»

Κοινοποίηση:
lesxi-apth

Με κεντρικό σύνθημα «δεν είναι πελάτες οι φοιτητές» για τρίτη μέρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους, απαιτώντας δωρεάν ποιοτική και αναβαθμισμένη σίτιση για όλους.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιοι, όσοι φοιτητές δεν έχουν κάρτα σίτισης δεν τους δίνουν μερίδες φαγητού στη λέσχη , με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να αποκλείονται από την σίτιση του πανεπιστημίου ενώ «την ίδια στιγμή που η ακρίβεια ματώνει λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους».

«Η εργολαβία απειλεί τους εργαζόμενους της λέσχης του ΑΠΘ να μην δουλέψουν, ενώ εκείνοι θέλουν και βρίσκονται μαζί μας σε όλο αυτό, κι όχι απέναντί μας. Είναι οι γονείς μας και εμείς τα παιδιά τους» αναφέρει φοιτητής.

Σήμερα, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες, αν και δεν αποτελεί μόνιμη λύση, μοιράζουν και πάλι οι ίδιοι οι φοιτητές το φαγητό, καθώς θεωρούν «απαράδεκτο να μην υπάρχει δωρεάν σίτιση για όλους, αλλά είναι και παράνομο. Στόχος τους είναι του χρόνου να μπει αντίτιμο, όπως συνέβη στην λέσχη του ΠΑΜΑΚ. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί».

Σύμφωνα πάντα με τους φοιτητές, εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορούν να βρουν τον εργολάβο αλλά και κανέναν προϊστάμενο ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά τους. «Χθες ήρθε και το ΣΕΤΕΠΕ, όπου και το σωματείο δεν μπόρεσε να έρθει σε επικοινωνία με κανέναν».

thesstoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. “ποιοτική και αναβαθμισμένη σίτιση για όλους”. Απο που και ως που ρε; Να δουλέψετε αμα θέλετε “αναβάθμιση σίτισης”. Ισα ρε κομμούνια

  2. Να πάτε στην ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ να σας λύσουν το πρόβλημα

Comments are closed.