Απώλεια βάρους: Οι τροφές με χαμηλές θερμίδες που μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για ώρα

Κοινοποίηση:
image-4-e1673298864288

Όταν βρίσκεστε κατά την διάρκεια της προσπάθειάς σας για απώλεια βάρους, το μόνο σίγουρο και αποτελεσματικό είναι να καταναλώνετε τροφές με χαμηλές θερμίδες.

Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πεινάτε κιόλας;

Κι αυτό γιατί, υπάρχουν αρκετές τροφές με χαμηλές θερμίδες που μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτες για πολλή ώρα.

γγούρια: 15 θερμίδες ανά φλιτζάνι

Αποτελούμενα σε ποσοστό άνω του 95% από νερό, τα αγγούρια είναι ένα δροσιστικό καθαριστικό του ουρανίσκου που προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία -αλλά μόνο λίγες ευτελείς θερμίδες. Ένα φλιτζάνι φέτες αγγουριού έχει περίπου 15 θερμίδες, και αν κρατήσετε τη φλούδα, θα λάβετε, επίσης, περίπου ένα γραμμάριο φυτικών ινών.

Όπως σημειώνει μια μελέτη του Nutrients που αξιολογεί τη συσχέτιση μεταξύ της ενεργειακής πυκνότητας των τροφίμων και των μεταβολών του σωματικού βάρους, υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της απώλειας βάρους και της κατανάλωσης τροφίμων με λιγότερες θερμίδες.

Βατόμουρα: 86 θερμίδες ανά φλιτζάνι

Ένα φλιτζάνι βατόμουρα δεν περιέχει μόνο 85,5 θερμίδες, σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικών ινών και 1,1 γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά είναι, επίσης, γεμάτο με μια ποικιλία ευεργετικών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνει η απώλεια βάρους παιχνιδάκι.

Μια πρόσφατη μελέτη στο Nutrients, συγκεκριμένα, παρατήρησε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης του ισοδύναμου ενός φλιτζανιού φυσικών βατόμουρων ως ευνοϊκά για την απώλεια βάρους, λόγω της ικανότητάς τους να βοηθούν το σώμα σας να καίει λίπος εν μέσω άσκησης.

Μπρόκολο: 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι

Με μόνο 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι, τα ψιλοκομμένα μπουκετάκια μπρόκολου θα τροφοδοτήσουν τον οργανισμό σας με πάνω από 2 γραμμάρια πρωτεΐνης και φυτικών ινών, αντίστοιχα. Ένα μόνο φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπρόκολο περιέχει, επίσης, 82 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, η οποία συμβάλλει, επίσης, στην απώλεια βάρους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο περισσότερη βιταμίνη C βρίσκεται στον οργανισμό σας κατά τη διάρκεια της άσκησης, τόσο πιο εύκολα το σώμα σας καίει περισσότερο λίπος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition διαπίστωσε, επίσης, ότι όσοι έτρωγαν μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης C είχαν την τάση να ζυγίζουν λιγότερο από εκείνους που δεν έπαιρναν μεγάλη ποσότητα από αυτή στη διατροφή τους.

Γκρέιπφρουτ: 52 θερμίδες ανά μισό φρούτο

Μια κλασική απόλαυση εσπεριδοειδών, το μισό γκρέιπφρουτ έχει μόλις 52 θερμίδες. Με αυτό, λαμβάνετε επίσης 2 γραμμάρια φυτικών ινών και σχεδόν 40 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, που είναι πάνω από το 42% της DV σας σε βιταμίνη C.

Ενώ αυτό το φρούτο έχει αναπτύξει μια αμφιλεγόμενη φήμη ως το επίκεντρο μερικών αμφισβητήσιμων και τοξικών διατροφών μόδας, όταν καταναλώνεται ως μέρος ενός καλά ισορροπημένου, διαφοροποιημένου προγράμματος γευμάτων, το γκρέιπφρουτ είναι ένα εξαιρετικό σνακ για να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά.

Για παράδειγμα, μια πιλοτική μελέτη 12 εβδομάδων που δημοσιεύθηκε μέσω του The Journal of Medicinal Food σχετικά με τις επιδράσεις της κατανάλωσης γκρέιπφρουτ σε σχέση με το βάρος και την αντίσταση στην ινσουλίνη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που είτε έπιναν ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ είτε έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ με κάθε γεύμα παρουσίασαν σημαντική απώλεια βάρους.

Αμύγδαλα: 164 θερμίδες ανά 30 γρ.

Μια μερίδα αμύγδαλα 30 γρ. έχει μόνο 164 θερμίδες, ωστόσο περιέχει πρωτεΐνη ίση με 6 γραμμάρια και 3,5 γραμμάρια φυτικών ινών. Έτσι, τα αμύγδαλα είναι το τέλειο υγιεινό σνακ για να κρατήσετε την πείνα μακριά.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όσο λιγότερο πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο λιγότερο θα είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε σε τρόπους που θα εκτροχιάσουν τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: