Από τον Τόμπρα και τον Μαυρίκη στο WhatsApp

Κοινοποίηση:
cea4cf8ccebccf80cf81ceb1cf82

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες τηλεφωνικών συσκευών είναι υποψήφια θύματα υποκλοπής απλά με μια αναπάντητη κλήση! Σε όλο τον κόσμο εταιρείες τηλεφωνίας και χρήστες τρέχουν και δεν φθάνουν. Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι πιθανό να έχουν πέσει σε… λάθος χέρια.

Η επιχείρηση είναι άριστα οργανωμένη και δεν αφήνει ίχνη. Όχι όπως ανάλογες ελληνικές στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τότε που το δίπολο Ανδρέας – Μητσοτάκης κυριαρχούσε στη χώρα. Μαζί τους όμως κυριαρχούσε και το παρασκήνιο. Oι άνθρωποι  – σκιές έκαναν τις βρώμικες δουλειές και είχαν ονοματεπώνυμο: Θεοφάνης Τόμπρας για τον Παπανδρέου, Χάρης Μαυρίκης για τον Μητσοτάκη. Κι οι δύο αποδείχτηκαν άσοι στις τηλεφωνικές υποκλοπές. Τον καιρό της δράσης τους πιο πιθανό ήταν σε ένα ΚΑΦΑΟ να δουλεύει… υποκλοπέας παρά τεχνικός του ΟΤΕ!

Ο Τόμπρας αξιωματικός των διαβιβάσεων είδε το όνομά του να μπλέκεται από τη δεκαετία του ’60 σε όλες τις… βρώμικες υποθέσεις. Αργότερα επί Κοσκωτά κατηγορήθηκε για τα λεφτά του ΟΤΕ που είχαν κατατεθεί στην Τράπεζα Κρήτης. Στο μεταξύ είχε γίνει Γενικός Διοικητής του Οργανισμού και λίγο πριν φύγει υπέγραψε τη συμφωνία μαμούθ των 32,5 δις δρχ. με την αμαρτωλή  Siemens και την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!


Ο Θεοφάνης Τόμπρας, ο έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου στον ΟΤΕ. Λέγεται ότι στο ΔΣ όταν τον έφερναν σε δύσκολη θέση άφηνε επάνω στο τραπέζι το περίστροφό του!

Ο Μαυρίκης ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε υποκλοπές για λογαριασμό του Μητοτσακέικου.  Ακόμα και τη Ντόρα  ηχογράφησε σε συνάντησή τους στο γραφείο της κι ο αθόφοβος αργότερα δεν δίστασε να πουλήσει την κασέτα! Για να κονομήσει έβγαλε την πραμάτια του σε… καροτσάκι. Βρέθηκε αγοραστής. Ήταν ο Αλαφούζος που από τις εκπομπές του Νίκου Κακαουνάκη και του Γιώργου Τράγκα άρχισε μια άνευ προηγμένου επίθεση στον Κώστα Μητσοτάκη που ως πρωθυπουργός περνούσε τις τελευταίες του μέρες.


Ο Μαυρίκης έκανε υποκλοπές για λογαριασμό του Μητσοτάκη. Όταν τα… έσπασε μαζί του, έβγαλε το υλικό προς πώληση. Το αγόρασε ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΙ.

Σοβαρό σκάνδαλο που είχε ενόχους, αλλά δεν οδηγήθηκαν ποτέ στο εδώλιο του κατηγορούμενου είναι οι παρακολουθήσεις όλης σχεδόν της κυβέρνησης Καραμανλή για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών. Το σκάνδαλο Vodafone που αποκαλύφθηκε  στις 2 Φεβρουαρίου 2006 με κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών ΒουλγαράκηΠαπαληγούρα και Ρουσσόπουλου και συνδυάστηκε με την «αυτοκτονία» του υπαλλήλου της εταιρείας Κώστα Τσολακίδη στις 9 Μαρτίου 2005, μια μέρα πριν αποκαλυφθεί το κακόβουλο λογισμικό.


Ο Γιώργος Βουλγαράκης δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή και μελών της κυβέρνησης

Κανείς δεν πλήρωσε για όλα αυτά. Μόνα θύματα τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας που… σκουπίστηκαν από τη μητρική.


Ο Κώστας Τσολακίδης, υπεύθυνος ανάπτυξης δικτύου της Vodafone με φόντο το σπίτι του στον Κολωνό. Μόνο οι «αρμόδιες αρχές» πίστεψαν την εκδοχή της αυτοκτονίας

Εκτός κι αν θεωρείται «πληρωμή» και «απόδοση δικαιοσύνης» η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Στρασβούργο που δέχτηκε ότι «η δικαιοσύνη δεν διερεύνησε επαρκώς την υπόθεση» και καταδίκασε την Ελλάδα σε πρόστιμο 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη που επιδίκασε στην οικογένεια καθώς και 4.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. Εξ άλλου με απόφασή του δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε πρόστιμο 28.000 ευρώ στη Vodafone για προσβολή μνήμης νεκρού.

πηγή: pasatempo.wordpress.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: