Από την Ariel στη Zoe: Αυτά είναι τα ονόματα για τις κακοκαιρίες της σεζόν 2022-2023

Κοινοποίηση:
kakokairia-faliro-25047158

Η ΕΜΥ έχει δώσει στη δημοσιότητατα ονόματα που θα δοθούν στις δυνατές κακοκαιρίες που αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρας μας και γενικότερα την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου την περίοδο 2022-2023.

Η ΕΜΥ, έχει ξεκινήσει από το 2021 σε συνεργασία με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, την ονοματοδοσία τέτοιων συστημάτων κατά τη διάρκεια της ψυχρής αλλά και της θερμής περιόδου του έτους, συγκροτώντας την ομάδα της Ανατολικής Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΜΥ επικοινωνεί σε εβδομαδιαία βάση με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, ανταλλάσσοντας απόψεις σχετικά με την εξέλιξη της κίνησης των καιρικών συστημάτων που αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ παράλληλα με τη χρήση όλων των διαθέσιμων σύγχρονων προγνωστικών προϊόντων αποφασίζεται, ανάλογα με την ένταση των αναμενόμενων φαινομένων, η ονοματοδοσία τους (ή όχι).

Η ανωτέρω ονοματοδοσία αφορά στις προγνώσεις των Ευρωπαϊκών Εθνικών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών για την περιοχή της Ευρώπης ενώ όπως έχει συμφωνηθεί, η ονομασία που δίνεται αρχικά σε ένα σύστημα από μία από τις ανωτέρω ομάδες, διατηρείται και από τις επόμενες, αν κριθεί ότι το σύστημα που θα επηρεάσει βαθμιαία και άλλη χώρα, είναι το ίδιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι τυφώνες και οι καταιγίδες του Ατλαντικού που μετατράπηκαν σε ευρωπαϊκές θύελλες διατηρούν το όνομά τους, όπως είχε ανατεθεί από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Η ομάδα της Ανατολικής Μεσογείου για το προσεχές 12μηνο, θα χρησιμοποιήσει κατά σειρά τα ονόματα σύμφωνα με την ακόλουθη εικόνα:

kakokairia-names

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΣΑΣ

Comments are closed.