Από τα μεγάφωνα και τις καμπάνες θα μεταδωθεί ο ιός;; Κορωνοϊός: Ξεχάστε όσα ξέρατε -Τι θα γίνει με την περιφορά του Επιταφίου

Κοινοποίηση:
1

Αναλυτικές οδηγίες προς τους Ιεράρχες και τους εφημέριους ναών έδωσε η Ιερά Σύνοδος σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών του Πάσχα, του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην εγκύκλιο τα μέλη της Συνόδου προτρέπουν οι Θείες Λειτουργίες να είναι «λιτές και σεμνοπρεπείς», ενώ τονίζεται ότι θα πρέπει να αποφεύγονται συλλείτουργα και φωτογραφίες μέσα στους ναούς.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων έξω από τις εκκλησίες σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν συγκεντρώσεις πιστών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τέλος, στην εγκύκλιο γίνεται και αναφορά στην περιφορά του Επιταφίου, που όπως υπογραμμίζεται θα γίνει εντός των ναών αλλά και στο ότι δεν είναι απαραίτητες οι κωδωνοκρουσίες κατά την έναρξη των ιερών Ακολουθιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ,ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Χ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ…ΧΩΡΙΣ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ……ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ…….ΗΡΩΑΣ…

  2. ΦΟΒΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΧΟΥΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΝΩ ΑΠΕΞΩ ΜΠΑΤΣΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ……..ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΟ ΤΟΝ ΧΟΝΤΖΑ ΤΟΝ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΣΣΟΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ 299 ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΚΥΦΗΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΘΕΗ ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΑΣ ΤΟΥΣ…………

  3. Εσείς τα γομάρια οι άθεοι πολιτικοί, να είστε έτοιμοι με όλα όσα κάνετε, να δεχτείτε και την δίκαιη Θεία “απάντηση”. Αυτή δεν υπολογίζει ούτε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ούτε γραβάτες, ούτε καταφύγια. Αυτή υπολογίζει μόνο την αδικία σας απέναντι σε Θεό και ανθρώπους. Σε αναμονή από εδώ και στο εξής.

  4. β.τεζάρης μπραβο στα λεγομενα σου. Πολύ καλα τα λες. Δυστηχως Ζουμε τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ. ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. Πρεπει κατι να γινει…. Να ξεσηκωθούμε αμεσα. Μας πανε ολους για το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666. Αυτός δυστηχως είναι ο Μεγαλος σκοπος τους, αλλα και αλλοι… Γι αυτό γινονται όλα αυτά….
    Ο Τηλεκατευθυνόμενος Ρ@γιας που ψηφισε ο κοιμησμενος Ελληνικος λαος αναφερε ότι ακουσον – ακουσον :
    Aπο τον Οκτωβριο που θα ξαναγυριση ο ιος παλι ισοκλειστοι ΜΕΣΑΑΑ…. Δηλαδη όπως το κοβω θα μας αφησει 1-2 μηνες max “Ελευθερους” και μετα παλι ΜΑΝΤΡΩΜΑ / ΙΣΟΚΛΕΙΣΤΟΙ. Τοτε να με θυμηθείτε θα κλεισει τα ΠΑΝΤΑ…. Δηλαδη o Σωσων Eαυτο Σωθειτο…. Και μετα θα σου πουν ελα βαλε το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ 666 στο δεξι σου χερι …. για να εχεις φαι και χρηματα… ΌΧΙ ΠΟΤΕ. Αυτοι που θα πραξουν αυτό το ΑΚΡΩΣ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ …. να αποδεχτουν τον Σατανα μεσα τους…. για να ζησουν εδώ στην συντομη επιγεια ζωη τους ακομα λιγο… ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ…. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ

  5. Αγαπητε Σπυρο περιμενει απο εμας ο Θεος να παρουμε πρωτοβουλια!!!οσο εμεις κοιμομαστε….τοτε ειμαστε το ιδιο ενοχοι….με δαυτους!!!!

    1. προς μασονες

      όλοι εσείς που σφραγίσατε εκκλησίες και τον πανάγιο τάφο ….
      ο Θεός θα ανοίξει τις καρδιές των Ελλήνων και την φωτιά της Αγάπης του …θα την μεταμορφώσει σε φωτιά της αιώνιας κόλασής σας…..

      ΟΥΑΙ ΓΕΝΕΑ ΕΧΙΔΝΩΝ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΦΤΑΣΕ !

      ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ !

      ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ!

  6. ΟΥΤΕ ΤΗΝ Μ. ΠΑΡΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ, ΠΕΝΘΙΜΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ;;; ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ. ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΑΝ ΙΟ (ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ….) ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠ’ ΤΟΝ ΘΕΟ.

  7. Επειδή ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΟ, τους ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ που σε απλά Ελληνικά λέγονται ΠΡΟΣΚΥΝΙΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ξανά γράφω αυτό που έγραψα το πρωί στο άρθρο του έγκριτου συντάκτη σας (KATADOTIS) με τίτλο: «Θεία Λειτουργία-Πάσχα: Χωρίς μεγάφωνα οι ναοί – Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου»
    https://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Θεία-Λειτουργία-Πάσχα-Χωρίς-μεγάφωνα /
    ΕΓΡΑΦΑ ΤΟ ΠΡΩΙ:
    «Και επειδή, στο μάθημα της υποταγής πάντα έμενα μετεξεταστέος ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ,
    στο Φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1178/6.4.2020), στην υπ᾿ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23093 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας με θέμα: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για τα χρονικό διάστημα από 12.4.2020 έως 20.4.2020» ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΥΔΟΥΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ;
    Εάν το γράφει ας μου εξηγήσει κάποιος, «Τι ενοχλεί τους ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ αν από την Μ. Πέμπτη κάθε ορισμένη ώρα να ΧΤΥΠΑ ΠΕΝΘΙΜΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ (έτσι και αλλιώς αυτό γίνεται αυτόματα) και το Μ. Σάββατο τα μεσάνυχτα την ώρα που στους ιερούς ναούς θα ψάλετε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ κεκλεισμένων θυρών, να έχουμε την ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΚΡΟΥΣΙΑ» ; ; ;
    Ασφαλώς η ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΚΡΟΥΣΙΑ εκείνη την ώρα, δηλώνει ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΤΕΥΤΟ ΙΟ, αλλά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (που γέμισαν την Χώρα με την δική τους συμβολή) ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ ! ! !
    Α ρε βαγγέλη φασίστα κάνε λίγη υπομονή και σε λίγο καιρό, σε κάθε γειτονιά θα ακούς μαζί με τους άπλυτους προοδευτικούς, τους ιμάμηδες που θα διαλαλούν το εμπόρευμα τους 5 φορές την ημέρα….
    Ιθαγενή σιώπα και άκου ! ! ! »
    ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΡΑ…..
    -ΠΡΟΣΟΧΗ…. ΑΝ ΤΥΧΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΧ@Δ@ΤΟΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΟ “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ” ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ “ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ” ΝΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ….. «ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ» ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΚΩΛΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ! ! !
    β. τεζαρης
    ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

  8. Την πιθανότητα να επιθυμεί ο κόσμος να ακούσει την καμπάνα της γειτονιάς του και να αισθανθεί μια ψυχική ανάταση μέσα στην “μαυρίλα” που βιώνουμε εδώ και 4 εβδομάδες (αφορά σε όσους έχουν ακόμα έστω ψήγματα ορθόδοξης πίστης μέσα τους), δεν περνάει από το μυαλό ΚΑΝΕΝΟΣ από τους αποφασίζοντες. Φαίνεται πως ενοχλούνταν πολύ τα προηγούμενα χρόνια με τις καμπάνες της Ανάστασης …..
    Τελικά μάλλον έτσι ορίζεται η Ανεξιθρησκεία του Συντάγματος αν είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος!

  9. Τα χω πάρει άγρια τώρα. Οι καμπάνες και τα μεγαφωνα θα μας ξεσηκώσουν; απεναντίας θα κάτσω στο μπαλκόνι μου και θα ακούω. Αν δεν βάλετε θα γίνει το αντίθετο. Κάφροι ε κάφροι. Α ρε χριστοδουλε που είσαι;

  10. Αντιχριστοι !!!!!! Πάνε να καταργήσουν τα πάντα στην ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ !!!! Δεν μπορεί ο Θεός που τα βλέπει να τους δώσει μία να τους στείλει αδιάβαστους;;;;;

Comments are closed.