Απόλυτα επιτυχημένος ο 1ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift

Κοινοποίηση:
ΝΤΡΙΦΤ

Με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και συγκεκριμένα  του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, έγινε ο 1ος γύρος  του Πανελληνίου Πρωταθλήματος DRIFT στο λιμάνι του Ηρακλείου με διοργανωτή τον ΑΣΗ υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ και με τη βοήθεια της περιφέρειας Κρήτης.

Παρά το αρκετό κρύο και τον δυνατό αέρα πάνω από 4000 θεατές και 50 περίπου αγωνιζόμενοι πέρασαν την πύλη του λιμανιού και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι οι αγώνες drift στο λιμάνι του Ηρακλείου ενθουσιάζουν το κοινό.

Στην κατηγορία Drift 3 μέχρι το τέλος έφτασαν οι Χωραφάκης και Μαλλιαρός οι οποίοι πονοκεφάλιασαν τους κριτές μέχρι να βγάλουν νικητή. Τελικά ο Χωραφακης πήρε μια ακόμη νίκη αφήνοντας τον πολύ σταθερό Μαλλιαρό στη δεύτερη θέση. Στον μικρό τελικό έφτασαν οι Ματθαίου και Σεϊμένης έκλεισαν την τετράδα με αυτή τη σειρά.

Στην κατηγορία Drift 2 ο ανεβασμένος Σαμαράς κέρδισε στον τελικό τον σταθερότατο γιατρό Ματθαίου με τους Παλαιολόγο και Ζακάρ να ακολουθούν με αυτή την σειρά στον μικρό τελικό.

Τέλος στην κατηγορία Pro 36 συμμετοχές έτρεξαν το Σάββατο αλλά τελικά την Κυριακή έγινε 24αδα λόγω πολλών μηδενισμών. Ο νικητής του πιο δύσκολου ελληνικού αγώνα που έχει γίνει μέχρι τώρα και νικητής όλων των μαχών που έδωσε ήταν ο τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος Λαγός που πραγματικά εντυπωσίασε με την απόδοση του αλλά και τη σταθερότητα του ενω δεύτερος του μεγάλου τελικού μετά από πολλά τρελά οριακά εξωτερικά περάσματα ήρθε ο Βερνίκος.

Στον μικρό τελικό είχαμε τον Γρύλη εναντίον του Ζιλιμπινάκη. Ο οδηγός από την Κω θα μπορούσε να πάει και στον μεγάλο τελικό αλλά ένα πρόβλημα στο μοτέρ στη μάχη της τετράδας τον έκανε να χάσει κι έτσι αρκέστηκε στον μικρό τελικό τον οποίο νίκησε μιας και είχε λύσει το πρόβλημα στο μοτέρ του. Την πέμπτη θέση κατέκτησε ο αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός τελικά Χρυσανθόπουλος ο οποίος έτρεξε με δανεικό αμάξι από την ομάδα του Λαγού ενώ την εξάδα έκλεισε ο Γκράβας, ο οποίος έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του με φοβερά περάσματα και παίρνοντας παράλληλα τον τίτλο του οδηγού έκπληξη σε αυτόν τον αγώνα.

Στις θέσεις 7 και 8 είχαμε τους Τσαγκαράκη και Μυλιώτη ενώ τη δεκάδα-φωτιά έκλεισαν οι επίσης πολύ καλοί Τουντας και Σπονδυλίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: