«Απόβαση» Γαλλικού Στρατού και στην Αλεξανδρούπολη-Έρχονται πολεμικά πλοία και υποβρύχια

Κοινοποίηση:
76897689

Η γαλλική στρατιωτική παρουσία 25 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα και τα Στενά του Βοσπόρου προκαλεί οργή στην Άγκυρα που φωνασκεί χωρίς λόγο για την μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.

Πανικός στην Τουρκία με την παρουσία των Γάλλων και την προοπτική ελλιμενισμού γαλλικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

“Στην Αλεξανδρούπολη έχουν στήσει “στρατόπεδο” τις τελευταίες δύο ημέρες πολιτικοί και στρατιωτικοί από τη Γαλλία. Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του οργανισμού λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα Patrick Maisonnave, την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Sadrine Mouchet και την διπλωματική αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα”, αναφέρει το τουρκικό άρθρο.

Ο Πρέσβης Patrick Maisonnave έκανε την ακόλουθη εκτίμηση σχετικά με την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δω τα πλοία του γαλλικού ναυτικού να ελλιμενίζονται στην Αλεξανδρούπολη. Βρέθηκα στην Αλεξανδρούπολη για να διερευνήσω τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ οικονομικών φορέων στην περιοχή της Θράκης (Δυτικής) και γαλλικών εταιρειών.

Η Γαλλία τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό της Ελλάδας για τη μετανάστευση και επίσης για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συμπεριλάβει ορισμένες βαλκανικές χώρες, στην ΕΕ.

Για εμάς, η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τη σταθερότητα και την ασφάλεια σε αυτή την ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή.

Ελλάδα και Γαλλία είναι επομένως πολύ κοντά ενώ η χώρα μου θέλει να μείνει εδώ.

Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, γιατί υπάρχουν χερσαία σύνορα όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Τουρκία.

Όσο για τη Γαλλία, καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα έπαιξε και θα συνεχίσει να διαδραματίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια καθώς και σε θέματα ασφάλειας και άμυνας στην περιοχή.

Εκτός από πολιτικά, στρατηγικά, αμυντικά θέματα, μιλήσαμε για τις δυνατότητες της πόλης της Αλεξανδρούπολης και μου είπαν ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος της σε σχέση με τον γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής και την εγγύτητά της με την Τουρκία, καθώς και τον ρόλο της σε σχέση με το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Χάρη στην ανάπτυξη του λιμανιού και του μελλοντικού αεροδρομίου, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα που σχετίζονται με την ενεργειακή φύση αλλά αφορούν και θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Επομένως, μιας και μιλάμε για θέματα ασφάλειας και άμυνας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δούμε πλοία του γαλλικού ναυτικού να ελλιμενίζονται εδώ στην Αλεξανδρούπολη τα επόμενα χρόνια.

Πολλά συμβαίνουν στη βόρεια Ελλάδα, τα οποία τράβηξαν και πάλι την προσοχή της Γαλλίας.», δήλωσε ο ίδιος.

Η παρουσία Γάλλων στρατιωτικών προκάλεσε φρενίτιδα στην Τουρκία

Μετά μετά την άφιξη Γάλλων διπλωματών στην περιοχή, είχαμε την παρουσία Γάλλων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι είχαν και επαφές με Έλληνες αξιωματούχους.

Οι Γάλλοι αξιωματικοί είχαν ενημέρωση για το λιμάνι και την περιοχή από τον Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και την ομάδα του αναλυτικά για τις δυνατότητες και τον ρόλο του στην περιοχή.

Μετά τους Αμερικανούς, η χώρα μας φέρνει και την Γαλλία στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, ειδικά στην Αλεξανδρούπολη, που απέχει μόλις 25 χλμ. από την Τουρκία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην Άγκυρα που βλέπει τα σχέδια της να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο.

Η παρουσία των Γάλλων αξιωματικών και η προοπτική ελλιμενισμού γαλλικών πολεμικών πλοίων, “κλειδώνουν” τις μελλοντικές εξελίξεις στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, στο οποίο θα σουλατσάρουν εκτός όλων των άλλων και γαλλικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια ακόμα και πυρηνοκίνητα στο μέλλον, δίνοντας μία ακόμη θετική προοπτική στην χώρα μας, και ακυρώνοντας πολλά από τα σχέδια της Άγκυρας, που φωνάζει χωρίς λόγο για την μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974.

  2. Αφού ο Μακρόν με τον Ερντογάν είναι φιλαράκια εκεί θα τα χαλάσουν;;
    Όλη η Γαλλία έγινε ένα μουσουλμανικό τέμενος και προτεκτοράτο.

    1. Ο/Η Από που και ως που τα έχουν καλα με τους Γάλλους οι Τούρκοι βρε; λέει:

      Ο φίλος ο πουτιν που μόλις ακούς το ονομα του πέφτεις στα 4 δεν σε χαλάει που έχει παρε δωσε με τους απεναντι τόσα χρονια ε;

      1. ζητω οι δικτατορες πουταν και ερντοκλαν!

Comments are closed.