Απτόητος ο Τραμπ! Την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τις 2000 εκείνος δεν θέλει να σκέφτεται την καραντίνα!

Κοινοποίηση:
ntonalnt_tramp

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι εντέλει δεν εξετάζεται το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ, μερικές ώρες αφού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό χθες Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αντ’ αυτού ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.

«Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως οι «πλήρεις λεπτομέρειες» θα δημοσιοποιηθούν από τα CDC «απόψε».

Έτσι και έγινε βεβαίως, βεβαίως, αφού λίγη ώρα αργότερα από το tweet του Πλανητάρχη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησαν από τους κατοίκους των πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ, όπου μαίνεται η πανδημία του κορονοϊού, να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.

Την ίδια ώρα, χθες Σάββατο, ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης στην Αμερική παρουσίασε αλματώδη αύξηση στα 120.000 και πλέον, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη (121.117). Ο αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Έχουν λυσσάξει οι Δημοκρατικοί ότι ο Τραμπ σκέφτεται με υστεροβουλία και δεν βάζει την Αμερική σε καραντίνα για να μην βουλιάξει η οικονομία και χάσει τις εκλογές. Γιατί οι Δημοκρατικοί που προτείνουν να μπει η χώρα σε καραντίνα για να βουλιάξει η οικονομία και να χάσει ο Τραμπ τις εκλογές και έτσι να κερδίσουν τις εκλογές αυτοί δεν σκέφτονται με υστεροβουλία? Ο Τραμπ έχει δίκιο. Κάθε χρόνο στην Αμερική 50.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από την απλή γρίπη και δεν κουνιέται φύλλο. Γιατί θα πρέπει με 2000 νεκρούς να μπει η χώρα σε καραντίνα?

Comments are closed.