Αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό ο Γιαν Εμβιλά: «Είμαι έτοιμος για μία νέα πρόκληση!»

Κοινοποίηση:
Γιαν Εμβιλά

Αυτό που αποτελούσε εδώ και καιρό κοινό μυστικό στον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε ο Γιαλν Εμβιλά. Ο λόγος για το … διαζύγιό του.
Το συμβόλαιο του 32χρονου Γάλλου μέσου με τους Πειριαώτες ολοκληρώθηκε, με τον διεθνή χαφ να αφήνει το στίγμα του σε αυτό το διάστημα τριών ετών
Σε δηλώσεις που έκανε στο «goal.com» τόνισε πως είναι έτοιμος για μία νέα πρόκληση.

«Είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Είμαι ελεύθερος και εξετάζω προσεκτικά όλα τα δεδομένα. Δεν είμαι 24 ετών. Είμαι 32. Κοιτάω ποιος θα είναι πιο ειλικρινής μαζί μου. Ακούω προσεκτικά όσα μου λένε. Με έχουν πλησιάσει κάποια αραβικά κλαμπ», είπε ο Γιαν Εμβιλά.

Ο έμπειρος μέσος στη συνέχεια ανέφερε πως θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και μάλιστα τόνισε ότι αισθάνεται πως μπορεί να παίξει στο Champions League. «Νιώθω ικανός να βοηθήσω μια ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League ή το Europa League ή να βοηθήσω κάποια να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Εχω την εμπειρία για να το κάνω. Οσο ήμουν στον Ολυμπιακό έπαιξα απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Πόρτο. Μπορώ να βοηθήσω πολλούς συλλόγους που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι ένα κριτήριο, το οποίο ίσως παίξει ρόλο στην απόφασή μου για την επόμενη ομάδα μου. Είμαι ελεύθερος και έχω μπροστά μου μια μεγάλη ευκαιρία».

Ο Γιαν Εμβιλά μίλησε και για την παρουσία του στον Ολυμπιακό επισημαίνοντας: «Σε διάστημα τριών ετών έπαιξα σε 140 παιχνίδια. Στα 120 από αυτά ξεκίνησα βασικός. Εδωσα τα πάντα και κατέκτησα τίτλους. Ημουν πολύ σημαντικός παίκτης για τη λειτουργία της ομάδα μου. Γέμισα εμπειρίες και είμαι έτοιμος για μια νέα πρόκληση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γιαν Εμβιλά το καλοκαίρι του 2020 από τη Σεντ Ετιέν και με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε 140 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνοντας οχτώ γκολ κι έχοντας επτά ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο Γάλλος έκανε 45 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: