Αποστράγγιξαν λίμνη στην Κίνα για να… πιάσουν έναν αλιγάτορα! Παρακολούθησαν live εκατομμύρια θεατές [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
crocodile-ah-870x4188-1

Ένα ψάρι, που εκτιμάται ότι έχει μήκος 3,5 μέτρα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Ιουλίου από κάτοικο στο Ρουζού, μια μικρή πόλη της κεντρικής Κίνας.

Οι τοπικές Αρχές το ταυτοποίησαν ως αλιγάτορα gar– ένα ψάρι του γλυκού νερού που μοιάζει με… τορπίλη και έχει αιχμηρά δόντια – και ξεκίνησαν μια δύσκολη επιχείρηση για να το πιάσουν.

Οι Κινέζοι φοβούνται ότι το ψάρι, η προέλευση του οποίου εντοπίζεται πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια, θα επιτεθεί στους ανθρώπους. Οι ειδικοί που ανέλαβαν τη σύλληψη τού «τέρατος», όπως το ονόμασαν, αντιμετώπισαν από την αρχή μια πρόκληση: Για να το πιάσουν έπρεπε πρώτα να το εντοπίσουν μέσα στην τεχνητή λίμνη Γιουντσάν, επιφάνειας 30 στρεμμάτων, που είναι γεμάτη με υδρόβια φυτά και φύκια στον βυθό της.

Μετά από μάταιες προσπάθειες και έρευνες δύο εβδομάδων, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να αποστραγγίσει ολόκληρη τη λίμνη. Καθώς η αποστράγγιση πλησίαζε στο τέλος, την προηγούμενη Τρίτη, τα μέσα ενημέρωσης και οι χρήστες του TikTok έφτασαν επί τόπου για να δουν, επιτέλους, από κοντά το ψάρι. Μια ζωντανή μετάδοση από την κρατική Chutian Metropolis Daily προσέλκυσε περισσότερους από 37 εκατομμύρια θεατές, καθώς η κυνηγετική ομάδα έστησε τεράστιους προβολείς και μάζευε τα δίχτυα που είχε ρίξει στον πυθμένα.

«Θα ανάψω φωτιά και θα περιμένω για να το μαγειρέψω», είπε ένας σχολιαστής κατά τη live μετάδοση. Άλλοι «έριχναν» ιδέες για τη σύλληψη του ψαριού, με κάποιον να προτείνει τη χρήση τηλεχειριστηρίων εξοπλισμένων με Go-Pro και άλλους να λένε ότι για να το δελεάσουν και να εμφανιστεί χρειαζόταν να «παίξουν» μαζί του με φωτάκι λέιζερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: