Απολαυστικός ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102-74!

Κοινοποίηση:
Ολυμπιακός - Μπάγερν 102-74

Την ξέφρενη κούρσα του στην φετινή Ευρωλίγκα συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός. Η «αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε μία ακόμη παράσταση υψηλού θεάματος στο ΣΕΦ ΚΙ έκανε φύλλο και φτερό την Μπάγερν  Μονάχου στο καυτό ΣΕΦ με 102-74 βλέποντας το ρεκόρ του να φτάνει στο 20-8 απολαμβάνοντας παράλληλα την γλυκιά μοναξιά της κορυφής.

Mε την ψυχολογία στα ύψη από τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα, το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό για τους ερυθρόλευκους». Με όπλο την γρανιτένια τους άμυνα οι Πειραιώτες … έπιασαν από τον λαιμό τους Βαυαρούς μην επιτρέποντάς τους να πάρουν ανάσα. Μέσα από την άμυνά τους οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν ρυθμό στην επίθεση. Με τον  Σάσα Βεζένκοφ να ηγείται στο σκοράρισμα και τον Γουόκαπ με δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα να τον ακολουθεί, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 15-0(!) στο 5’ δείχνοντας από νωρίς τις άγριες  διαθέσεις του!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο δαιμονιώδη ρυθμό κι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 26-12

Σε ανάλογους ρυθμούς κινήθηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ, Σλούκα και Μπλακ να μπαίνουν στην επιθετική εξίσωση. Η … τριγωνομετρία στην επίθεση συνεχιζόταν, με τον ένα όμορφο συνδυασμό να διαδέχεται τον άλλο και το πρώτο μέρος βρήκε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διαφορά 20 πόντων (55-35) χάρη σε γκολ – φάουλ του Μπλακ.

Το σφίξιμο στην γάμπα που αισθάνθηκε ο Σλούκας δεν σταμάτησε τον ρυθμό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με τον Κάνααν να … ζεσταίνεται ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 66-44 στο 23’ τη ώρα όπου η Μπάγερν έβρισκε πόντους από την περιφέρεια με τον Γιάραμας και τον Μπόνγκα από την ρακέτα.

Οι Βαυαροί με τους Γιάραμας και Χάντερ να βρίσκουν στόχο μείωσαν προσωρινά σε 66-55 στο 26’, όμως οι Κάνααν και Γουόκαπ έφεραν το 70-55. Το … τετράποντο του Μπόνγκα έφερε  το 70-59, όμως ένα καλάθι του Παπανικολάου  δύο συνεχόμενα τρίποντα από Βεζένκοφ και  ένα του Γουόκαπ επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους»  να ξεφύγουν με 81-65 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο … βομβαρδισμός τριπόντων συνεχίστηκε με τους Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη με το σκορ να φτάνει στα επίπεδα του 90-69 στο 33’ και ουσιαστικά κάπου εκεί κόπηκε και ο … βήχας των Γερμανών.

Με τρίποντο του Λαρεντζάκη στο 38’ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 102-70 καταγράφοντας ρεκόρ 19 τριπόντων σ’ένα ματς. Επίδοση ρεκόρ, μοναδική στα … κατάστιχα της Ευρωλίγκα

Τα δεκάλεπτα: 26-12, 55-35, 81-65, 102-74

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: