Αποκλειστικό! Για να στεγαστούν 2 χιλ. παράτυποι μετανάστες στην Πεντέλη, παρασκηνιακό «παζάρι» της κυβέρνησης με τον ιδιοκτήτη του νοσοκομείου «Παπαδημητρίου»

Κοινοποίηση:
aischos-anoigoyn-monastiria-gia-na-filoxenisoyn-lathro-eisvoleis

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr τις τελευταίες εβδομάδες αρμόδιοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες συνομιλούν με τον γνωστό επιχειρηματία κ. Λέανδρο (γαμπρό της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Παπαγεωργίου της SANYO) για να νοικιάσει το κράτος από τον ίδιο τις μεγάλες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου «Παπαδημητρίου» στην Πεντέλη, που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα επισκευαστούν και θα ανακαινιστούν με χρήματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με σκοπό να φιλοξενηθούν εκεί πάνω από 2 χιλ. παράτυποι μετανάστες, σε ανοιχτή δομή.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, αλλά διεξάγονται στο παρασκήνιο, για να μην ξεσηκωθούν οι τοπικές κοινωνίες των Βορείων Προαστίων των Αθηνών, τις οποίες οι κυβερνήσεις των 10 τελευταίων ετών έχουν γονατίσει στους φόρους ακίνητης περιουσίας και τώρα απειλούν να τινάξουν την καθημερινότητά τους στον αέρα, «σπέρνοντας» ανοιχτές δομές παρατύπων μεταναστών, δεξιά και αριστερά, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς σχέδιο!

Το europost.gr έχει κι άλλα στοιχεία στη διάθεσή του, τα οποία επιφυλάσσεται να δημοσιεύσει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Προς το παρόν καλούνται οι δήμαρχοι Πεντέλης και Μελισσίων, Κηφισιάς-Εκάλης-Ερυθραίας, Αμαρουσίου και Διονύσου να βγούν δημόσια και να πάρουν θέση, αν γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο και αν εγκρίνουν το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο. Αν διαφωνούν, που πρέπει να διαφωνήσουν και να αντιδράσουν, οφείλουν να βγούν στους δρόμους, να κινητοποιήσουν τους δημότες τους και να αποτρέψουν αυτό το ολέθριο σφάλμα.

Του Σπύρου Καπετανάκου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: