Αποκλείστηκε η ιστοσελίδα του BBC News στη Ρωσία

Κοινοποίηση:
bbc-rusia

Ο επίσημος ιστότοπος του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού BBC δεν είναι διαθέσιμος στη Ρωσία. Σύμφωνα με το Interfax , η πρόσβαση αποκλείστηκε από την Roskomnadzor κατόπιν αιτήματος του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η υπηρεσία του τμήματος ελέγχου μπλοκαρίσματος ιστοσελίδων αναφέρει ότι η πρόσβαση περιορίζεται στις ιστοσελίδες  bbc.com και www.bbc.com/news, σε αυτήν την πλατφόρμα η εταιρεία μεταδίδει ειδήσεις.

Εκτός από τη βρετανική εταιρεία, έγινε γνωστό σήμερα ότι η Roskomnadzor απέκλεισε περισσότερους από 30 ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Μεταξύ αυτών ήταν το ισραηλινό Channel 9 και το Vesti Israel, το Λευκορωσικό Euroradio και η εσθονική εφημερίδα Postimees. Το τμήμα προχώρησε στον αποκλεισμό μετά από αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας.

Το ρωσικό γραφείο του BBC σταμάτησε να λειτουργεί στις αρχές Μαρτίου . Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Davy, ο λόγος ήταν ο νόμος για την τιμωρία  διάδοσης ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ενέργειες του ρωσικού στρατού. Τόνισε ότι ολόκληρο το γραφείο σύνταξης θα συνεχίσει να εργάζεται εκτός Ρωσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: