Αποκαλυπτικό. Μη αναστρέψιμη η κατάσταση με την Γκαγκάκη… αβέβαιο το μέλλον της

Κοινοποίηση:
Collage_Fotor-96-1024x796

Γράφει η Ξένια Κουναλάκη στην «Καθημερινή». Στην εφημερίδα του ομίλου όπου και ανήκει ο Σκαϊ και η εκπομπή με την οποία συνεργάζεται η Γκαγκάκη:

«Η ιστορία έχει και ένα διδακτικό μέρος για την ίδια την Κατερίνα Γκαγκάκη. Οταν τίθεται ένα τέτοιο ζήτημα, καλό είναι για τις γυναίκες να συγκινούνται αυτόματα, να συμπαρίστανται αβίαστα στα θύματα τέτοιων επιθέσεων, να μην υποκύπτουν στα σεξιστικά στερεότυπα και στον κυρίαρχο λόγο. (Οσο κι αν υπάρχει μια τάση υποβάθμισης, κάθε τέτοιου είδους επίθεση αποτελεί ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο βιασμό και αφήνει πίσω της ένα επιφανειακό ή βαθύτερο τραύμα, ειδικά σε νέες γυναίκες, όπως η φοιτήτρια του ΑΠΘ.) Γιατί όταν έρθει η ώρα, στη δική μας πατριαρχική κοινωνία, εκείνες θα είναι οι πρώτες που θα κατηγορηθούν για τα χαμόγελα, τα βάρβαρα αστεία, τα υπονοούμενα. Οι γυναίκες είναι πάντα οι χειρότερες σε αυτά τα ζητήματα», είναι μια φράση-κλισέ που ακούσαμε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες. Και τελικά οι γυναίκες είναι αυτές που θα κληθούν να παραιτηθούν, ντροπιασμένες και αγέλαστες πια, ενώ ο υποδαυλίζων το αγελαίο χιούμορ, Γιώργος Λάγκας, θα εμφανιστεί αύριο κανονικά στο στούντιο».

Συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Γι΄αυτό και μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο της. Μόνο που η ιστορία με την Γκαγκάκη δεν έχει μόνο διδακτικο χαρακτήρα. Δεν έδειξε πώς η κοινωνία θύμωσε. Πώς οι εταιρείες έχουν αντανακλαστικά.

Έδειξε και το τέλος του δρόμου της Γκαγκάκη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον τηλεοπτικό δρόμο της.

Μπορεί το κοινό να έχει κοντή μνήμη σε όλα… ωστόσο αυτές οι ακραίες συμπεριφορές σε πανελλαδική κάλυψη δεν ξεχνιούνται. Μένουν για πάντα στο «πίσω μέρος του κεφαλιού» του τηλεθεατή και κάθε φορά που θα βγαίνει η Κατερίνα στον αέρα θα λένε: «Ποιά αυτή; Που βγήκε και έλεγε αυτά για την φοιτήτρια; Δεν ντρέπεται;. Γιατί την βγάζουν;»

Κι αυτή η κατάσταση είναι για την Γκαγκάκη… μη αναστρέψιμη. Η ίδια το γνωρίζει αυτό… πολύ καλά.

G1

G2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: