Αποκάλυψη από τον Μαξ Φερστάπεν: «Ο πατέρας μου έλεγε ότι θα γίνω οδηγός λεωφορείου»

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 για το 2021, πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος και 9ος στην λίστα των πιλότων με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του σπορ, ο Μαξ Φερστάπεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στην ελίτ των εν ενεργεία οδηγών.

Μεγάλη επιρροή στον Ολλανδό έχει ο πατέρας του, Γιος Φερστάπεν, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην F1 γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έτσι θέλησε να… πεισμώσει τον Μαξ προκειμένου να ξεκινήσει να δουλεύει πιο σκληρά από μικρή ηλικία, ώστε να καταφέρει να φτάσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, ο «Super Max» είπε:

«Ο μπαμπάς μου δεν είπε ποτέ ότι θα γίνω πρωταθλητής. Είχε ακριβώς την αντίθετη αντιμετώπιση. Πάντα μου έλεγε ότι θα γίνω οδηγός φορτηγού ή λεωφορείου. Αλλά το έλεγε καλοπροαίρετα, νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν, δεν ήθελε να με πιέσει αλλά με έκανε να καταλάβω ότι αυτό που έκανα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν αρκετό…».

Ακόμη και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που σχολιάζουν αρνητικά τον Μαξ Φερστάπεν, υποστηρίζοντας ότι… αδιαφορεί για πολλά πράγματα που συμβαίνουν στην πίστα και κοιτάει μόνο τον εαυτό του. Ο ίδιος εξήγησε ότι από μικρός αντιλαμβανόταν ορισμένα πράγματα πολύ διαφορετικά.

«Ακούω αρκετά ότι συμπεριφέρομαι λίγο περίεργα, αλλά έχω… εκπαιδευτεί ώστε να μην με επηρεάζει τίποτα. Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος πει κάτι καλό γιατί αν δώσω σημασία θα με πουν αλαζόνα, ενώ αν πει κάτι κακό απλά θα με στεναχωρήσει και θα με νευριάσει. Οπότε δεν δίνω σημασία σε καμία από τις δύο πλευρές», τόνισε ο οδηγός της Red Bull.

Ο Ολλανδός τόνισε ότι του αρέσει να περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι του, καθώς αυτό είναι κάτι που τον χαλαρώνει και τον βοηθά να ανακτά την ενέργειά του προκειμένου να είναι αποδοτικός στους αγώνες του.

«Δεν θέλω να μπλέκω την προσωπική, με την κοινωνική ζωή. Όταν κάτι πάει… στραβά στην δουλειά μου δεν πρόκειται να το μεταφέρω στο σπίτι», συμπλήρωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: