Αποκάλυψη! Αυτός είναι ο άνθρωπος που «έκαψε» τον Γιάννο

Κοινοποίηση:
Papantoniou

Την ώρα που ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταύρουλα Κουράκου βρίσκονται πλέον στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την χθεσινή προφυλάκισή τους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, νέες πληρηφορίες αποκαλύπτουν το ρόλο που έπαιξε ο «ενδιάμεσος» του πρώην υπουργού, δηλαδή ο επιχειρηματίας που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη είχε αναλάβει να μεταφέρει σε Ελβετικές τράπεζες χρήματα του ζεύγους Παπαντωνίου.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, απολογήθηκε μάλιστα στους ανακριτές Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου και στην κατάθεσή του, καθώς αναφέρει πως μέσα σε διάστημα δυο ετών (2002-2003) έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως φέρεται να καταθέτει τα χρήματα τα παραλάμβανε σε δεσμίδες από το σπίτι του πρώην υπουργού στη Κηφισιά και συνέχεια τα ποσά αυτά «έσπαγαν» σε άλλα μικρότερα και καταπείθονταν σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων με τελικό προορισμό τις τράπεζες τις Ελβετίας. Τέλος, τα χρήματα αυτά κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με το law&order.gr, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται ακόμη να ανέφερε στην απολογία του στους δυο ανακριτές πως ο ίδιος πίστευε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Γιάννου Παπαντωνίου, δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός. Μάλιστα φέρεται να ανέφερε πως η εικόνα που είχε για τον πρώην υπουργό ήταν ότι ήταν έντιμος.

Σε ό,τι αφορά το δικό του μερίδιο ευθύνης στη διακίνηση των χρημάτων του πρώην υπουργού, φέρεται να είπε στην απολογία του στους ανακριτές πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε ,με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος μετά την απολογία του στους δυο ανακριτές αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αλλά και υψηλότατη εγγυοδοσία που φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: