Απογραφή 2021: Μέχρι τότε θα γίνεται ηλεκτρονικά στο gov.gr – Τι θα συμβεί μετά

Κοινοποίηση:
Απογραφή 2021

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή που μπορούμε να κάνουμε ΄όλοι μπαίνοντας στο gov.gr με τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής», που θα βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο το οποίο θα σας παραδοθεί από τον απογραφέα της περιοχής σας.

Προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον «Κωδικό Απογραφής» με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους πολίτες επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά, δόθηκε γενική παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

Οι πολίτες που δεν έχουν λάβει τον φάκελο με τον κωδικό, μπορούν είτε να περιμένουν μερικές ημέρες ακόμη, είτε να επικοινωνήσουν με την ΕΛΣΤΑΤ ώστε να λάβουν τον κλειδάριθμο.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος, γίνονται προετοιμασίες για το δεύτερο στάδιο της απογραφής μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Η έξαρση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει αυτή την περίοδο να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία με φυσική παρουσία των απογραφέων και όπως όλα δείχνουν όσοι δεν προλάβουν την αυτοαπογραφή, πιθανότατα θα απογραφούν τηλεφωνικά.

Πώς διενεργείται η απογραφή
Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Σημειώνεται πως τα άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα, όπως καταυλισμούς, στρατόπεδα, μοναστήρια, δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκους ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιών νοσημάτων, δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται από ειδικούς απογραφείς με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 211 1212032 ή να απευθύνονται στο e-mail: census2021@statistics. gr .

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Να παει να γ@μηθει η απογραφη σας σκουπιδια της χωρας και αχρηστα διποδα , εχουμε πανδημια και δεν κανουμε απογραφη , να πατε να γ@μηθειτε , καντε απογραφη τα σπιτια των 300 κηφηνων της χωρας

  2. Μετά από μισή ώρα αναμονής σήκωσαν το τηλέφωνο στην ΕΛΣΤΑΤ. Με παρέπεμψαν σε άλλο τηλέφωνο το οποίο δεν σηκώνει κανείς. Τελικά έστειλα e-mail σε διεύθυνση που βρήκα από το site τους. Φυσικά δεν απάντησε κανείς. Εμάς ΔΕΝ μας άφησαν ούτε κωδικούς!

  3. Κανενας δεν σηκωνει το τηλεφωνο απο την στατιστικη υπηρεσια.Οι εντολοδοχοι υπαλληλοι για την απογραφη εχουν δωσει λαθος κωδικους.ΔΕΝ σηκωνουν το τηλεφωνο.

Comments are closed.