Απειλεί η Γαλλία: Θα επιτεθούμε ξανά στη Συρία αν διαπιστώσουμε ότι έγινε χρήση χημικών

Κοινοποίηση:
1

Kορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος της Γαλλίας δήλωσε την Πέμπτη ότι οι γαλλικές δυνάμεις είναι έτοιμες να διεξάγουν επιθέσεις σε συριακούς στόχους αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

Η Ρωσία, συνέχισε τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των ανταρτών στο Ιντλίμπ την Τρίτη «Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε αν χρησιμοποιηθούν ξανά χημικά όπλα», δήλωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Francois Lecointre σε μια  ομάδα δημοσιογράφων. «Μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εθνικό επίπεδο, αλλά είναι προς το συμφέρον μας να το κάνουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους»

Τον Απρίλιο, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία επιτέθηκαν με περισσότερους από 100 πυραύλους σε φιλοκυβερνητικούς στόχους σε αντίποινα για πιθανή επίθεση με τοξικά.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πει ότι περίπου τα μισά από τα 3 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν σε περιοχές που ανήκουν σε επαναστατημένους βορειοδυτικούς έχουν ήδη εκτοπιστεί. Εκτιμά ότι περίπου 10.000 τζιχάντες βρίσκονται στην περιοχή.

Ο Lecointre δήλωσε ότι αναμένει ότι οι τελικοί θύλακες της ισλαμικής κρατικής αντίστασης στη Συρία και το Ιράκ θα ηττηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: