“Απασφάλισαν” οι οργανώσεις της Άγκυρας: “Οι “Τούρκοι” της Δ. Θράκης θα πρέπει να εκπροσωπούνται”

Κοινοποίηση:
thraki

Να δημιουργηθούν τετελεσμένα στη Θράκη μας θέλει η Άγκυρα, η οποία με ”Δούρειο Ίππο” τους βουλευτές που επιλέγει, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη περιοχή!

Στις 16 Μαΐου 2022, η λεγόμενη Ευρωπαϊκή ”Τουρκική” Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF) διοργάνωσε διαδικτυακό πάνελ με τίτλο «Εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα: Εκλογικά συστήματα που θα εφαρμοστούν στις γενικές εκλογές».

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν: ”ο πρώην Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ”Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πρώην βουλευτής Ροδόπης Galip Galip και το Γραφείο ABTTF Αθηνών Nihan Ayan συμμετείχαν ως πάνελ στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της ABTTF Halit Habipoğlu εκφώνησε την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά ταυτόχρονα στο κανάλι της ABTTF στο YouTube και στη σελίδα στο Facebook. Ο Χαμπίπογλου δήλωσε ότι το σύστημα αναλογικής θα εφαρμοστεί στις πρώτες γενικές εκλογές.

Η Πανελλήντρια Nihan Ayan από το Γραφείο ABTTF Αθηνών εξήγησε πώς λειτουργούν οι εκλογικοί νόμοι που βασίζονται στο σύστημα της αναλογικής με τον νόμο 4606/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα σταδιακών επιδομάτων με ημερομηνία 4654/2020 που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Ayan μετέφερε τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος με αριθμό 4648/2019, ο οποίος επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στη χώρα διαμονής τους. Η Ayan δήλωσε ότι μετά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η εγγραφή στο σύστημα θα ισχύει για οκτώ χρόνια.”

Πρώην αναπληρωτής Γκαλίπ Γκαλίπ:

«Η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης πρέπει να ενημερωθεί για τη σημασία της προσέλευσης στις κάλπες και να εκπροσωπείται στη Βουλή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

”Ο πρώην βουλευτής Γκαλίπ Γκαλίπ αξιολόγησε τον πιθανό αντίκτυπο δύο διαφορετικών εκλογικών συστημάτων που θα εφαρμοστούν στις γενικές εκλογές στην Ελλάδα και τα ζητήματα που αφορούν την ψήφο Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό στη χώρα διαμονής τους στην ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης.

Ο Γκαλίπ Γκαλίπ δήλωσε ότι παρά τα εμπόδια που έφερε το εκλογικό όριο του 3 τοις εκατό, η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης πρέπει να εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και ότι είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη σημασία της ψήφου στις εκλογές ως κοινωνία προκειμένου να στείλουμε βουλευτές στο κοινοβούλιο και να πάνε όλοι συνειδητά στις κάλπες.”

https://twitter.com/andreasmoun/status/1526551466718203905?s=20&t=RYGQXcXaU5YdnOhcY2gzog

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: