Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για την ατομική άθληση μετά τις 9 το βράδυ

Κοινοποίηση:
athlisi2

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης.

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, από τις 21:00 έως 05:00, θα ισχύει περιορισμός στις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για λόγους:

– εργασίας (με βεβαίωση εργοδότη)

– υγείας (SMS 1)

– συνοδείας κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία (SMS 6)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως ο λόγος της αυστηροποίησης των μέτρων είναι η διαπίστωση της κυβέρνησης πως υπάρχουν περιττές μετακινήσεις που διευκολύνουν την μετάδοση του ιού.

Σημειώνεται πως εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033 για μετακινήσεις για λόγους υγείας και συνοδείας κατοικίδιου ζώου.

Συνεπώς, απαγορεύεται η ατομική άθληση ή η επίσκεψη σε ATM ή αγορά αγαθών από καταστήματα πώλησης τροφίμων που είναι ανοιχτά μετά τις 9 το βράδυ.

Για παράδειγμα μετά τις 9 μ.μ δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί κανείς στέλνοντας τον κωδικό 2 για να πάει στο περίπτερο.

Αναφορικά με την ατομική άθληση (σ.σ. η οποία και απαγορεύεται πλέον το διάστημα 9 το βράδυ με 5 το πρωί), «διευκρινίζουμε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση / προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση, σε συνθέσεις ως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κοντά στην κατοικία».

Φωτό: eurokinissi

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: