Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα λόγω των θυελλωδών ανέμων

Κοινοποίηση:
ploia_1

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και στο βόρειο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Επίσης, από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το βραδινό δρομολόγιο για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο Καβάλα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Κέρκυρα-Λευκίμη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Απαγορευτικό απόπλου εκδόθηκε από το απόγευμα για το λιμάνι της Ραφήνας εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων και έτσι η εταιρεία Fast Ferries ανακοίνωσε, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το αποψινό δρομολόγιο του Fast Ferries Andros από Ραφήνα προς Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Ως εκ τούτου, δεν θα εκτελεστεί και το αυριανό δρομολόγιο από Μύκονο προς Τήνο-Άνδρο-Ραφήνα. Με την προϋπόθεση ότι θα αρθεί το απαγορευτικό, θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο προς τα νησιά των Κυκλάδων αύριο Πέμπτη στις 17:30.

Η εταιρεία Golden Star δεν έχει βγάλει ακόμα δελτίο, αλλά πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί το αυριανό πρωινό δρομολόγιο του Super Ferry. Το πλοίο απέπλευσε σήμερα το απόγευμα στις 16:30 από Άνδρο για Ραφήνα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω της απαγόρευσης απόπλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: