Απίστευτη οργή των Τούρκων για την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» – «Σχέδιο του Έλληνα εισβολέα»

Κοινοποίηση:
tourkia-3-768x461

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις και η ακραία ρητορική με στόχο την Ελλάδα, η οποία συνεχίζεται με κάθε τρόπο, ακόμα και για την επιτυχημένη ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη»!

Την ώρα λοιπόν που Τούρκοι αναλυτές δηλώνουν πως «η επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ αποτελεί “προθέρμανση” για την Ελλάδα!» και με τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί να προχωρά σε νέο εθνικιστικό παραλήρημα, στο… στόχαστρο βρίσκεται τώρα η υπερπαραγωγή της τηλεόρασης του ANT1.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, το κανάλι πρόβαλλε τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση, προσαρμοσμένη σε μίνι σειρά, με νέο μοντάζ και πιο πολλές σκηνές.

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Hurriyet φιλοξενεί στο προκλητικό πρωτοσέλιδό της του ηθοποιούς της ταινίας με την ελληνική σημαία, κάνοντας λόγο για «σχέδιο του “εισβολέα” με την ταινία», και ελληνική προπαγάνδα.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι «δείχνει εντελώς διαφορετική ιστορική πραγματικότητα», αναφέροντας πως «ο Έλληνας “εισβολέας” επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα ως γενοκτονία». «Η ταινία των Ελλήνων θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους των ΗΠΑ όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τονίζεται.

Να σημειωθεί ότι στο φιλμ πρωταγωνιστεί και ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί, με την εφημερίδα να τον κατηγορεί για τη συμμετοχή του.

hurriyet

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: