Απίστευτη κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα – Τα χιόνια έκλεισαν δρόμους και έκοψαν το ρεύμα

Κοινοποίηση:
1

Η ξαφνική κακοκαιρία έντυσε στα λευκά ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Αποτέλεσμα, ήταν να δημιουργηθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο και να προκληθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


Μετ΄εμποδίων από την έντονη χιονόπτωση διεξαγόταν η κυκλοφορία σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνταν στο επαρχιακό και εθνικό ορεινό οδικό δίκτυο, ενώ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (02.04.2020) εκχιονιστικά μηχανήματα κατέβαλλαν προσπάθειες να κρατήσουν ανοιχτούς του δρόμους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, που χιονίζει έντονα.
Στην πόλη της Καβάλας, τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας κατέβαλαν προσπάθειες, από νωρίς το πρωί, να κρατήσουν ανοιχτό το δρόμο που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο, στο ύψωμα του Αγίου Σίλα.

Μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς απαιτείτο και σε τμήματα της εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας, λόγω της έντονης ολισθηρότητας.

Από το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων προς το Κάτω Νευροκόπι, ενώ χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες μόνο τα επιβατικά αυτοκίνητα που κινούνται προς τις ορεινές περιοχές του δήμου.

Στην Ξάνθη, με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν η μετακίνηση των αυτοκινήτων σε όλο το μήκος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που υπήρξε.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο εθνικό οδικό δίκτυο από την Ξάνθη ως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στην εθνική οδό Ξάνθης – Δράμας, μετά το 10ο χιλιόμετρο μέχρι τα όρια με το νομό Δράμας.

Προσοχή χρειαζόταν, επίσης, σε πολλά τμήμα της εθνικής οδού Ξάνθης – Κομοτηνής καθώς λόγω της αυξημένης ροής υδάτων παρατηρείτο μεγάλη ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Κακοκαιρία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Από τον χιονιά προκλήθηκαν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ και τα τεχνικά συνεργεία κατέβαλλαν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Το 80% των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας όπου σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας έχουν επανηλεκτροδοτηθεί, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, με εξαίρεση ζημιές στο δίκτυο της ορεινής περιοχής της Χαλκιδικής και κάποιες μεμονωμένες μικρότερες βλάβες, η αποκατάσταση των οποίων αναμένεται εντός της ημέρας.

Η κακοκαιρία έπληξε τις περισσότερες περιοχές στη Β. Ελλάδα και με ιδιαίτερη ένταση τους νομούς Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών και Ξάνθης.

Από το πρωί είχαν κινητοποιηθεί περισσότερα από 40 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που έφθανε περίπου τα 150 άτομα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη χιονόπτωση και το δυνατό αέρα.
Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενους της για την άμεση ανταπόκρισή τους και ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όχλησή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.