Απάτη από το τηλέφωνο με θύμα επιχειρηματία στη Νάξο

Κοινοποίηση:
1

Ο άγνωστος τον έπεισε ότι δικαιούται επιδότηση μεγάλου χρηματικού ποσού για να επεκτείνει την επιχείρησή του, αρκεί να κατέβαλε ως εγγύηση 10.000 ευρώ τα οποία δήθεν θα έπαιρνε πίσω στο πολλαπλάσιο


Δεν ξεκίνησε καλά το 2019 για έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης τουριστικών καταλυμάτων με έδρα στα όρια του δήμου Νάξου, ο οποίος την έπαθε από έναν επιτήδειο που του τηλεφώνησε και συστήθηκε ως στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος.

Ο άγνωστος τον έπεισε ότι δικαιούται επιδότηση μεγάλου χρηματικού ποσού για να επεκτείνει την επιχείρησή του, αρκεί να κατέβαλε ως εγγύηση 10.000 ευρώ τα οποία δήθεν θα έπαιρνε πίσω στο πολλαπλάσιο. Ο ιδιοκτήτης των καταλυμάτων δεν αντιλήφθηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνα και κατέθεσε στο ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε ο συγκεκριμένος.

Όμως, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε επιδότηση και κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή την εξαπάτησή του στο αστυνομικό τμήμα Νάξου, οι άνδρες του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκει ο λογαριασμός.

Θύμα απατεώνα που τον πλησίασε στη Λάρισα λέγοντάς του ότι είναι συγχωριανός του, έπεσε ένας 65χρονος την προτελευταία ημέρα του 2018. Ο δράστης που, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, είναι ένας 64χρονος, τον συνόδευσε μέχρι το σπίτι του όπου έπεισε τον ίδιο και την συνομήλικη σύζυγό του να του δώσουν ένα χρηματικό ποσό, επειδή τάχα είχε μεγάλη ανάγκη.

Όμως, δεν το επέστρεψε ποτέ όπως είχε υποσχεθεί και τα θύματα τον κατήγγειλαν στην Ασφάλεια, οι άνδρες της οποίας εξιχνίασαν την υπόθεση, σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος του 64χρονου και την υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: