Ανώτατος διοικητής του Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να απομακρυνθούν από τον Κόλπο

Κοινοποίηση:
irgc-gulf

Ανώτατος Ιρανός διοικητής δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν θέση στον Κόλπο καθώς οι περιφερειακές χώρες μπορούν να υπερασπιστούν την ασφάλειά τους μόνες τους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Οι δηλώσεις έγιναν από τον Αλιρέζα Τανγκσίρι, ναυτικό διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), ο οποίος προειδοποίησε επίσης ότι οποιαδήποτε χώρα επιδιώκει να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ιράν στον Κόλπο θα λάβει «μια συντριπτική απάντηση«.

Το Ιράν έχει επανειλημμένα μεταφέρει το μήνυμά του για ειρήνη και φιλία στους νότιους γείτονές του ότι οι χώρες της περιοχής είναι «ικανές να διατηρήσουν μόνες τους την ασφάλειά τους», είπε ο Τανγκσίρι.

Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC είναι συνεχώς, ενεργά και αποτελεσματικά παρούσες στα στενά του Ορμούζ και στο βόρειο τμήμα του Κόλπου και, ενόψει της καθολικής κυριαρχίας τους στις πληροφορίες, παρακολουθούν όλες τις κινήσεις στην περιοχή, σημείωσε ο Ιρανός διοικητής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: