Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του Taxis

Κοινοποίηση:
taxis-net

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη της υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο myAADE θα ανοίξει εντός του Μαρτίου, πιθανότατα κοντά στις 25 του μηνός.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2023 είναι η 30ή Ιουνίου, ενώ η πρώτη δόση του επιπλέον φόρου που ενδεχομένως θα προκύψει θα πρέπει να πληρωθεί έως την 31η Ιουλίου. Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία να είναι προγραμματισμένη να πληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2024. Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος θελήσει να πληρώσει εφάπαξ τον φόρο, τότε θα λάβει έκπτωση επί του συνολικού ποσού ύψους 3%.

Το νέο στοιχείο της φετινής φορολογικής δήλωσης είναι ότι το έντυπο Ε3 θα είναι προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν δηλώσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες στα ηλεκτρονικά βιβλία myData. Οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί δεν θα είναι κλειδωμένοι, αλλά ανοιχτοί, ώστε οι φορολογούμενοι να έχουν τη δυνατότητα διορθώσεων στα ποσά που έχουν προσυμπληρωθεί. Σημειώνεται ότι τα εισοδήματα, με βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών από μισθούς και συντάξεις, καθώς και οι φόροι που αναλογούν και παρακρατήθηκαν είναι προσυμπληρωμένα και δυνατότητα διόρθωσης δεν υπάρχει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: