Αντίστροφη μέτρηση για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Ποιοι δεν δικαιούνται το επίδομα

Κοινοποίηση:
720_677831_b9b4c5fc88-b3359ff3345fb247

Αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να υπολογίζεται στα 1,02 ευρώ το λίτρο. Φέτος αναμένεται να είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι ενώ όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση όσοι βάλουν πετρέλαιο τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο στόχος είναι να λάβουν όλο το επίδομα έως το τέλος του έτους.

Ποιοι όμως, δεν δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης; Καταρχάς όσοι έχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ. εκ., σκάφη άνω των 5 μέτρων και αεροσκάφη.

Επίσης, αποκλείονται από το εισόδημα όσοι δηλώνουν «φιλοξενούμενοι» και όσοι διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο ή ποσοστά συνιδιοκτησίας επί Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία (ποσοστά), αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία.

Για τους δικαιούχους το ύψος του συνολικού ποσού του επιδόματος διαμορφώνεται για κάθε δικαιούχο ανάλογα με την Κλιματική Γεωγραφική Ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Σε κάθε μία από τις Ζώνες αυτές ισχύει διαφορετικό ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο κύριας κατοικίας.

Ανεξαρτήτως Ζώνης, χορηγείται επίδομα για τα πρώτα 80 τετραγωνικά μέτρα κύριας κατοικίας σε κάθε άγαμο δικαιούχο, και για τα πρώτα 10 τ.μ. σε κάθε έγγαμο ή συνάψαντα σύμφωνο συμβίωσης ή μονογονεϊκή οικογένεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: