Αντίποινα Ερντογάν σε Μπάιντεν: Διευρύνει την εισβολή στο Β.Ιράκ – Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων – Τα πρώτα Βίντεο

Κοινοποίηση:
turkey-TSK-1

Διευρύνεται η επιχείρηση εισβολής στο Βόρειο Ιράκ που ξεκίνησε η Τουρκία χτες το βράδυ αμέσως μετά την συνομιλία Μπάιντεν-Ερντογάν.

Πλέον έχει εμπλέξει μέσα στο έδαφος του Β. Ιράκ αερομεταφερόμενες δυνάμεις ενώ F-16, ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ και UAV ΒAYRAKTAR TB2 βομβαρδίζουν στόχους στο έδαφος.

Η Τουρκία αποσταθεροποιεί όλη την περιοχή ως αντίποινα στην κίνηση Μπάιντεν να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Τούρκοι σχεδόν 3 μήνες πριν ανέφεραν πως “ο Ερντογάν θα ειδοποιήσει τον Μπάιντεν στην πρώτη τους επικοινωνία για την εισβολή στο Β. Ιράκ”.

Ετσι ακριβώς έγινε. Αρα μήπως η Τουρκία πάει τελικά για Σιντζάρ και δεν σταματήσει μόνο στις συνοριακές περιοχές;

H επιχείρηση αυτή μαζί με τις δηλώσεις Ερντογάν δείχνει πως η Άγκυρα φοβάται πλέον την αναβίωση του χειρότερου εφιάλτη της: Του κουρδικού Ζητήματος γι αυτό και θέλει να το τελειώσει άμεσα.

Ερντογάν: “Θα εξαλείψουμε τον κίνδυνο στα Νότια Σύνορα μας”

Οι Τουρκικές ειδικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέα επιχείρηση εισβολής στο Βόρειο Ιράκ.

Αερομεταφερόμενες δυνάμεις των Τούρκων επιχειρούν στα βουνά Zap, Matin και Avashin ενώ τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν την ευρύτερη  περιοχή Duhok προετοιμάζοντας το έδαφος.
Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν περιοχές σε Metina, Avashin-Basyan, Zap και Qandil  με χρήση F-16, ελικοπτέρων Τ-129 ΑΤΑΚ και UAV ΒAYRAKTAR TB2.

Επιχείρηση Claw-Lightning και Claw-Thunderbolt

Η επιχείρηση των Τούρκων έχει την κωδική ονομασία Claw-Lightning και Claw-Thunderbolt.

Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στις περιοχές Hatenin και Khakurk ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως οι Τούρκοι κατέλαβαν το Βουνό Zinar στην περιοχή Metina.

Απ ότι φαίνεται στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μια Ζώνη Ασφαλείας από το ιρακινό Κουρδιστάν και τα σύνορα με Συρία και Ιράν.

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: