Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια σε 40 – 44 ετών – Υπάρχει ανησυχία για τις παρενέργειες

Κοινοποίηση:
εμβολιαστικο κεντρο

Με ανησυχία παρακολουθεί η επιστημονική κοινότητα περιστατικά που εικάζεται ότι μπορεί να συνδέονται με τον εμβολιασμό για την covid-19.

To τελευταίο περιστατικό είναι μια νεαρή γυναίκα που παρουσίασε περικαρδίτιδα, μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Phizer.

Η γυναίκα που πάσχει από υποκείμενο νόσημα, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου είχε υψηλό πυρετό και πόνο στο στέρνο και διεγνώσθη με περικαρδίτιδα, η οποία σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της στο Ωνάσειο ,συνδέεται με τον εμβολιασμό της.

Να σημειωθεί ότι το  συγκεκριμένο εμβόλιο, διερευνάται για περιστατικά περικαρδίτιδας και μυοκαρδίτιδας, σε Ισραήλ και Γαλλία, κυρίως σε νεαρούς άντρες.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει και τα τρία περιστατικά σοβαρών θρομβώσεων που καταγράφηκαν στην Κρήτη, μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο γυναίκες  44 και 47 ετών που παρουσίασαν διαταραχές στην πηκτικότητα του αίματος και μάλιστα η μία από αυτές εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Ενώ ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που εμφάνισε δύο θρομβώσεις μέσα σε διάστημα δέκα ημερών από τον εμβολιασμό του, πήρε σήμερα εξιτήριο, και όπως δήλωσε σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Στα συγκεκριμένα περιστατικά αναφέρθηκε  ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι διερευνώνται από τον ΕΟΦ αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να έφτασε στην Κρήτη ελαττωματική παρτίδα εμβολίων.

Νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, προανήγγειλε o διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλάς, ενώ ετοιμάζεται από την εταιρία και ένα νέο εμβόλιο που θα καλύπτει τις μεταλλάξεις του ιού.

Η Κομισιόν έκανε νέα σύμβαση με την εταιρία που θα επιτρέψει την αγορά 900 εκατομμυρίων δόσεων ,οι μισές από τις οποίες θα είναι το νέο εμβόλιο που  πιάνει τις μεταλλάξεις.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40 έως 44 ετών ,στο τέλος του μήνα, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικίες να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν ενώ αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για την ομάδα 20 έως 29 ετών  μέσα στον Ιούνιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: