Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια -όσες και οι ζωές των ανθρώπων- επέβαλλε το δικαστήριο στον 61χρονο δολοφόνο

Κοινοποίηση:
makelarhs-andrav

Τέσσερις φορές ισόβια, όσα και τα θύματα των οποίων αφαίρεσε με βάναυσο τρόπο τη ζωή, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο Πατρών σε βάρος του καθ’ ομολογία δράστη.

Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ένοχο, με ομόφωνη απόφασή τους τον 61χρονο, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα η ποινή είναι τέσσερις φορές ισόβια για τις ανθρωποκτονίες του Μαρτίου του 2022 και είκοσι ένα μήνες κατά συγχώνευση για οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και 900 ευρώ χρηματική ποινή.

Η σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, συντάχθηκε πλήρως με την Εισαγγελέα της Έδρας, η οποία με μια αναλυτική και άκρως περιγραφική πρόταση “κατακέραυνωσε” τον κατηγορούμενο, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς του, αλλά και τα τρία ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση του, προτείνοντας την ενοχή του για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά κατά την αγόρευσή της ότι “ο κατηγορουμενους έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια” και με ιδιαίτερη έμφαση είπε πως “είναι εγκληματίας!”.

Αναφερόμενη στην σκηνή του εγκλήματος και στον τρόπο δράσης του σημείωσε πως “σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει αλλά στάθηκε άτυχος, γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου”.

Ακόμα, επικαλούμενη όλες τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που εμπεριέχονταν στη δικογραφία απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί ψυχικής διαταραχής και απώλειας μνήμης, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις.

Αναφορικά με την απολογία του η κα Εισαγγελέας σχολίασε πως είπε πως δε θυμάμαι, όμως έδωσε μια αναλυτικότατη κατάθεση, όπως αυτές που έδωσε στην προανάκριση, όσο και στην κύρια ανάκριση, όμως τον χαρακτήρισε αμετανόητο και όπου δυσκολεύτηκε μίλησε για “θολούρες” και για ακόμα μια φορά δεν είπε τίποτα ειδικά για τα βρέφη που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Πηγή: PatrisNews

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. η πλακα ειναι οτι μολις οι τρελοχουνταιοι μαθουν πως τα θυματα ηταν αλβανοι, θα τον υποστηριξουν :)))

  2. Εγώ ξέρω σε σοβαρές χώρες τα ΙΣΟΒΙΑ είναι ΙΣΟΒΙΑ μένεις για πάντα στην φυλακή μέχρι να δεις τα ραδίκια ανάποδα.
    στην ελλάδα απλά είναι για να υπάρχει η λέξη ΙΣΟΒΙΑ απλά δείχνει την σοβαρότητα ενός ποινικού (κακουργήματος) αδικήματος δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

    ότι αφορά το σχόλιο κάποιου αναγνώστη
    όταν θα βγει σε 4 με 8 χρόνια έλα πες μου…

  3. Μπραβο!!!! να τιμωρηθουν ομως παραδειγματικα και οι γιατροι που εδωσαν τις γνωματευσεις για δηθεν ψυχικη νοσο…. με ακυρωση της άδειας ασκησεως επγγελματος ισοβια… και δήμευση των κινητων και ακινητων περιουσιων… για να μην τολμα κανεις στο μελλον να εκδώσει τετοιες αναληθεις γνωματευσεις….

  4. 20 χρόνια θα μείνει μέσα, άρα 61+20=81, μπορεί να πεθάνει και στη φυλακή….Ας πρόσεχε ο κοπρίτης

    1. Αυτά στα όνειρα σου έτσι…

      ή στην φαντασία σου ότι θα μείνει μέσα στην φυλακή 20 ή 25 χρόνια

      τόσα θα έπρεπε να μείνει βάση της ποινής που λέγεται ΙΣΟΒΙΑ αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη

      4 το πολύ σε 8 χρόνια θα είναι ελεύθερος.

      κρίμα για τις ανθρώπινες ζωές που αφαίρεσε

  5. Πότε θα σταματήσετε με αυτό το παραμύθι που λέτε…
    ΙΣΟΒΙΑ / Δις ΙΣΟΒΙΑ / Τέσσερις φορές ΙΣΟΒΙΑ
    αφού ξέρετε όλοι πολύ καλά
    τα ΙΣΟΒΙΑ = 25 ΧΡΟΝΙΑ
    τα οποία γίνονται 8 / 5 / 4 ΧΡΟΝΙΑ
    η τελική κατάληξη θα είναι ο κατηγορούμενος/δράστης να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας σαν να μην τρέχει τίποτα.

    1. δεν ειναι ακριβως ετσι, δε καθεσαι 4-8 χρονια για φονο τεσσαρων ανθρωπων

      1. δυστυχως ετσι ειναι περιπου οπως τα λεει ο φιλος, ισοβια ισον 16 χρονια συν 2 για καθε επαναληπτικη ισοβια που θα πει εδω 24 χρονια. Ομως αν δεχθεις να εργαζεσαι στη φυλακη δηλαδη αν να παρεις μια σκουπα να σκουπιζεις ή στην κουζινα να βοηθας το μαγειρα και να τσιμπολογας γινονται τα μισα δηλαδη 12, στα μισα ομως παλι δηλαδη στα 6 αν ησουν καλο παιδι στη φυλακη κανεις αιτηση για αποφυλακιση με ορους που γινεται κατα κανονα δεκτο λογω συμφορησης φυλακων… Αρα στα 6 χρονια αν οχι νωριτερα λογω ταχα θεματων υγειας κλπ θα ειναι εξω. Για τους πιο βιαστικους, μολις παρει σε κανα χρονο την πρωτη αδεια αν εχει καβατζα γινεται μπουχος

        1. oχι, η καθε περιπτωση εξεταζεται χωριστα. Αποκλειεται να βγεις τοσο νωρις με 4 φονους

Comments are closed.