Ανατριχιαστικό! Το «στοιχειωμένο» νησί με τις κρεμασμένες κούκλες (BINTEO)

Κοινοποίηση:
2021-03-06_094103

Πώς το «στοιχειωμένο» νησί έγινε τουριστικό αξιοθέατο – Ο θρύλος που το ακολουθεί

Κούκλες κρεμασμένες, ακρωτηριασμένες, με κενά μάτια, που κρέμονται από δέντρα και καλύβες. Εικόνες που θυμίζουν ταινία τρόμου, όμως πρόκειται για κάτι πραγματικό που λαμβάνει χώρα στο νησί «Isla de las Muñecas».

Στα ελληνικά μεταφράζεται ως «Το νησί με τις κούκλες» και βρίσκεται νότια της πόλης του Μεξικό ανάμεσα στα κανάλια της περιοχής Χοτσιμίκο. Το «στοιχειωμένο» νησί δεν έχει κατοίκους και το συνοδεύουν μόνο οι κούκλες και ένας θρύλος.

Η περίεργη ιστορία του ξεκινά τη δεκαετία του ’50, όταν ο τότε επιστάτης του, Δον Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα, βρήκε στο κανάλι το άψυχο σώμα ενός μικρού κοριτσιού. Ο επιστάτης παρά τις προσπάθειες που έκανε για να σώσει το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε. Δίπλα του υπήρχε μία κούκλα, με τον Μπαρέρα να υποθέτει πως ανήκει σε εκείνη.

Τότε αποφάσισε ως ένδειξη σεβασμού, να την κρεμάσει σε ένα δέντρο, καθώς έτσι πίστευε πως μπορούσε να κατευνάσει το πνεύμα της, επειδή δεν κατάφερε να τη σώσει.

Κάποιοι αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη του κοριτσιού και πολλοί πιστεύουν πως ο Μπαρέρα επινόησε την ιστορία μέσα στη μοναξιά του. Άλλοι θεωρούν πως το πνεύμα του κοριτσιού τον κατέλαβε, και έτσι άρχισε να κρεμά ολοένα και περισσότερες κούκλες που έβρισκε από τις γύρω περιοχές για να το ευχαριστήσει.

Ο επιστάτης σιγά σιγά άρχισε να χάνει τα λογικά του και διέδιδε πως οι κούκλες είναι στοιχειωμένες. Όπως έλεγε, τα βράδια οι κούκλες κουνιούνταν, μιλούσαν μεταξύ τους, τον βοηθούσαν ακόμα και στις εργασίες του στο νησί!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: