Ανασχηματισμός: Οι πρώτες σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγές

Κοινοποίηση:
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ)

Το αν ο Πρωθυπουργός θα κάνει τώρα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και το εύρος του ανασχηματισμού θα είναι ενδεικτικό των προθέσεων του για τον χρόνο των εκλογών.

Βέβαια το Πρωθυπουργικό γραφείο επιμένει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, την άνοιξη του 2023.

Ωστόσο, οι εισηγήσεις για κάλπες το φθινόπωρο έχουν πυκνώσει και πάλι, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται αυτή τη φορά να συζητά μαζί τους αυτό το ενδεχόμενο, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας κίνησης.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όπως αναμενόταν άλλωστε, διάψευσε τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από το Νταβός την Πέμπτη. Δεδομένου μάλιστα πως για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η προηγούμενη ημέρα θεωρητικά, θα ήταν… ιδανική για μια τέτοια πρωτοβουλία.

Οι σκέψεις για τον ανασχηματισμό

Καλά πληροφορημένες πηγές, χωρίς να προσδιορίζουν τον πιθανό χρόνο της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού, δίνουν μια εικόνα επεξεργασίας από την πλευρά του Πρωθυπουργού, ενός κυβερνητικού σχήματος, με τομές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε χαρτοφυλάκια.

Για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός φέρεται να επεξεργάζεται την ιδέα να ορίσει συντονιστή υπουργό για τα τρία μεγάλα projects του επόμενου διαστήματος. Τα projects αυτά αφορούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως επίσης φέρεται να συζητά την ίδρυση υπουργείου Στεγαστικής Πολιτικής, δεδομένου ότι προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη στέγαση των νέων, ένα κοινό το οποίο επιθυμεί να προσεγγίσει η ΝΔ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές υπάρχει και η σκέψη να γίνει συγχώνευση υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και η αξιοποίηση σε υπουργικές θέσεις, και κυρίως σε θέσεις υφυπουργών, βουλευτών από περιοχές όπου η κυβέρνηση έχει δημοσκοπική φθορά.

Το αν αυτός ο σχεδιασμός θα προχωρήσει τώρα ή και μέσα στο καλοκαίρι, θα αποτυπώσει και την τελική απόφαση του κ. Μητσοτάκη για τον χρόνο των εκλογών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ανασχηματισμός = δεν πάμε σε εκλογές. Απλά πράγματα

Comments are closed.