Αναστάσιος Λαυρέντζος: “Ενώ η Τουρκία διαπραγματεύεται τα πάντα, εμείς ακολουθούμε την πολιτική του “ναι σε όλα””

Κοινοποίηση:
Αναστάσιος Λαυρέντζος

“Φαίνεται το πώς οι Τούρκοι κινούνται σε όλα τα επίπεδα με έναν ιδιαίτερα οργανωμένο και μεθοδευμένο τρόπο” ανέφερε ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, Αναστάσιος Λαυρέντζος, μιλώντας στον Focus FM 103,6 και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

“Στον αντίποδα η ελληνική πλευρά, παραμένει ασυγχώρητα αυτοσχεδιαστική και ανακλαστική, αντιδρά μόνο όταν τα πράγματα φτάσουν στη δημοσιότητα ή όταν οι τουρκικές προκλήσεις ξεπεράσουν κάποιο όριο”, συμπλήρωσε.

“Το Turkish Aegean οι ΗΠΑ το απέρριψαν με έναν εύσημο τρόπο, δηλαδή είπαν ότι κάποια πράγματα λείπουν από τον φάκελο και τους ζήτησαν να το ξανακαταθέσουν μερικούς μήνες μετά. Αντίθετα, στην Ε.Ε. πέρασε αυτό. Και εδώ εγείρεται το ερωτημα. Στην ΕΕ στην οποία συμμετέχουμε, τι έκαναν οι ελληνικές υπηρεσίες; Δεν μπορεί η ευθύνη να ειναι των υπαλλήλων, υπάρχει τεράστια ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων. Για παράδειγμα, ενημερωθηκε για όλα αυτά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων; Οργανώθηκε κάποια διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων, αφότου αυτό έγινε γνωστό;” αναρωτήθηκε ο κ. Λαυρέντζος.

“Οι Τούρκοι φωνάζουν με όλους τους τρόπους ότι θέλουν να μοιραστούν το Αιγαίιο, το επιχειρούν σε όλα τα επίπεδα. Ένα μέτωπο είναι το μεταναστευτικό. Έχουμε υποχρεωθεί κα έχουμε δημιουργήσει στα 5 μεγάλα νησιά κέντρα υποδοχής, πόλεις μεταναστών στην πρώτη γραμμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία και έχουμε δεχθεί την πληθυσμιακή αλλοίωση των νησιών. Τώρα η Τουρκία καθιερώνει κι έναν εμπορικό όρο με συμβολική σημασία, αλλά και οικονομική”, σημείωσε.

“Οι Τούρκοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Στον αντίποδα το ελληνικό πολιτικό σύστημα λειτουργεί ανακλαστικά και αυτοσχεδιαστικά. Την ευθύνη για τα θέματα πολιτικής, την έχουν οι πολιτικές ηγεσίες και οι αρμόδιες υπηρεσίες”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την άρση του βέτο από τον Ερντογάν για Σουηδία και Φινλανδία ο κος Λαυρέντζος σχολίασε: “Ενώ η Τουρκία διαπραγματεύεται τα πάντα, εμείς ακολουθούμε μία πολιτική ναι σε όλα και περιμενουμε σαν το καλό παιδί να μας δώσουν κάποτε μία αμοιβή, που καταντά να είναι ένα χειροκρότημα ή ένα χάδι στην πλάτη”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: