Ανακοίνωση «καταπέλτης» των Διοικητικών Δικαστών για τις ελλείψεις προσωπικού

Κοινοποίηση:
δικαστες

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, σχετικά με το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Εφέτη Δ.Δ. Παναγιώτη Δανιά και την γενική γραμματέα Πρωτοδίκη Δ.Δ, Αικατερίνη Κουτσοπούλου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά «καλείται να μειώσει τα τμήματα των υπαλλήλων» προκειμένου να τηρηθούν όσα ορίζει η νομοθεσία σχετικά με τον προβλεπόμενο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων που θα πρέπει να υπηρετούν.

Μάλιστα οι Διοικητικοί Δικαστές καλούν την κυβέρνηση να προσλάβει δικαστικούς υπαλλήλους και όχι να κάνει «ανακύκλωση» των όσων υπηρετούν, διότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων». Υπενθυμίζουν μάλιστα την πρόσφατη παραίνεση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα προς τους Δικαστές, όπου λίγο ούτε πολύ τους κάλεσε να «διαφυλάξουν το κύρος της Δικαιοσύνης σε σχέση με το χρόνο απονομής της». Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν κάτι τέτοιο μπορεί να διαφυλαχτεί μόνο εάν καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό στα διοικητικά δικαστήρια όλης της χώρας.

 Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Με αφορμή την Ολομέλεια του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά της 5/10/2022, όπου το δικαστήριο καλείται να μειώσει τα τμήματα των υπαλλήλων του προκειμένου να τηρηθεί η 117830/1987 ΚΥΑ που απαιτεί να υπηρετούν 5 τουλάχιστον δικαστικοί υπάλληλοι σε κάθε τμήμα, επισημαίνουμε ότι η εύρυθμη λειτουργία των δικαστηρίων εξασφαλίζεται, πέραν των άλλων, με την κάλυψη των κενών των δικαστικών υπαλλήλων και όχι με ανακύκλωση των 51 υπηρετούντων (στο συγκεκριμένο δικαστήριο) δικαστικών υπαλλήλων (έναντι 72 οργανικών θέσεων).

Αξιώνουμε την άμεση κάλυψη των κενών σε προσωπικό όλων των διοικητικών δικαστηρίων προκειμένου άλλωστε να έχει νόημα και η παραίνεση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε πρόσφατη επιστημονική εκδήλωση του κλάδου μας να «διαφυλάξουμε το κύρος της Δικαιοσύνης σε σχέση με τον χρόνο απονομής της».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: