«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Αλλαγή στην προκαταβολή και έγκριση της αίτησης σε 15 μέρες

Κοινοποίηση:
akinita-enfia11

Στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δίνοντας επιπλέον διευκρινίσεις τόσο για την προκαταβολή όσο και την έγκριση της αίτησης.

Σύμφωνα με την ίδια που μίλησε στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «μπορείς να κάνεις μία ανακαίνιση λειτουργική, ή να βάψεις, ή και να ανακαινίσεις την κουζίνα και το μπάνιο σου, εργασίες οι οποίες δεν προβλέπονταν σε άλλα προγράμματα τα οποία είναι ενεργειακής φύσεως. Άρα για πρώτη φορά έρχεται το κράτος και χρηματοδοτεί με μία επιδότηση 40% επί του ποσού που θα είναι το τελικό ποσό της ανακαίνισης και δίνει μία ευκαιρία να ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα που ήταν κλειστά για τρία χρόνια».

Για την προκαταβολή η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι αυτή βελτιώθηκε υπογραμμίζοντας: «Αποφασίσαμε να βελτιώσουμε το πρόγραμμα από την αρχική διάταξη και φροντίσαμε έτσι ώστε να μπορείς να πάρεις το 50% της προκαταβολής αφού έκανες την αίτηση. Σε πέντε λεπτά μπορεί να γίνει η αίτηση γιατί υπάρχει άμεση διαλειτουργικότητα και θέλω να ευχαριστήσω και την ΔΥΠΑ αλλά και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΑΑΔΕ, γιατί συνεργαζόμασταν μήνες. Άρα η αίτηση είναι πολύ εύκολη. Η έγκριση δίνεται εντός 15 ημερών – μάξιμουμ – και τότε μπαίνει το 50% του ποσού που προβλέπεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για την ανακαίνιση στο σπίτι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: