Ανήκουστο! Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε την αποστολή ομάδας διάσωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
τ1

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρθηκε να στείλει μια ομάδα διάσωσης στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του φονικού σεισμού, αλλά η τουρκική κυβέρνηση… αρνήθηκε!

Αυτό αποκάλυψε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Κορνήλιος Κορνηλίου, μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», τονίζοντας πως, μόλις ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε ετοιμότητα να συμβάλει με την αποστολή ομάδας διάσωσης, όμως «πήραμε την απάντηση από την Τουρκία “ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε”». «Υπάρχει το ζήτημα της μη αναγνώρισης και φαίνεται πως στα θέματα φυσικών καταστροφών και ανθρώπινων τραγωδιών πολλές φορές επικρατεί η πολιτική θέση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού ΥΠΕΞ μίλησε και για όσους Κύπριους βρίσκονται στην Τουρκία, αλλά και για την περίπτωση των Τουρκοκύπριων μαθητών, οι οποίοι φαίνεται πως εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν. «Έχουμε εντοπίσει μέσω της πλατφόρμας connect2cy που είχαμε δημιουργήσει για επαναπατρισμό με Covid-19, 14 Κύπριους στην Τουρκία (12 Τουρκοκύπριοι και δύο Ελληνοκύπριοι) και καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τους 12 από αυτούς. Δύο Τουρκοκύπριοι δεν απαντούσαν. Το τμήμα διαχείρισης κρίσεων συνεχίζει την προσπάθεια εντοπισμού τυχών άλλων Κύπριων που βρίσκονται στη Τουρκία, αλλά δεν έχουμε κάποια άλλη ένδειξη», σημείωσε.

«Επικοινώνησε μια μητέρα μαζί μας, που η κόρη της έτυχε να βρίσκεται στην Τουρκία, και είναι πολύ καλά στην υγεία της. Όσον αφορά την ομάδα βόλεϊ, δεν έχουμε σχεδόν καμία ενημέρωση. Το κατοχικό καθεστώς χειρίζεται αποκλειστικά το ζήτημα των παιδιών που έχουν μεταβεί στην Τουρκία. Υπάρχουν μέχρι στιγμής 35 αγνοούμενοι. Έχουν εντοπιστεί τέσσερις ζωντανοί», πρόσθεσε ο Κορνήλιος Κορνηλίου και κάλεσε τους Τουρκοκύπριους, αν γνωρίζουν περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνήσουν με το υπουργείο.

Δείτε το ρεπορτάζ του sigmalive.com:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Αυτή η ανόητη Τουρκική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει στον λαό της, γιατί απέκλεισε την δυνατότητα να σωθούν 1,2,3…. άνθρωποι . Γιατί όσο νάναι κάθε αποστολή θα σώσει και έστω λίγους ανθρώπους. Ρε δεν πάνε καθόλου καλά αυτοί οι δήθεν άνθρωποι.

  2. Οι Κύπριοι το ίδιο χαχολοι σαν τους Νεοέλληνες είναι, ιδια φαρα, ιδια χούγια..Τον ραγιαδισμο δεν τον γδυνουν απο πανω τους. Πήγα πολλες φορες στην Κυπρο, οι πολίτικοι τους ειναι χειρότεροι απο τους προδοτες του Ελλαδισταν

  3. Στείλτε την Ελληνική αποστολή διάσωσης στη Συρία βρε κρετίνοι υπόδουλοι Ελληνες πολιτικοί. Ποιά άλλη πρόκληση περιμένετε από τους μογγόλους?

  4. ξύπνα Έλληνα μεθαυριο θα σε βρίζουν οι τούρκοι πάλι. μη τους βοηθήσει κανείς. καλα να πάθουν

  5. Δεν είναι βλακεία, είναι προδοσία να γλείφετε τον ερντογάν όταν κατέχει τη μισή Κύπρο και απειλεί να στείλει στην Αθήνα πύραυλο και απειλεί και τα νησιά, ακόμα και την Κρήτη. Επειδή αποκλείεται να είστε Έλληνες εσείς που κυβερνάτε με τέτοια υποτέλεια , ξύπνα ελληνικέ λαέ και μαύρισε το ανθελληνικό τόξο!

  6. Χαζομάρες κομπλεξικών και αμόρφωτων ανθρώπων. Εάν η ΕΕ είχε αρχ@δια θα έπρεπε να αποσύρει την βοήθεια όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

  7. Ακομα θεωρηται προδοταρια τους Μογγολους φιλους σας δεν πηραται το μαθημα σας το 1974 δεν χορτασαται εν ψυχρο δολοφονιες η βοηθεια στους τουρκαλαδες σας μαραναι…

  8. ΚΑΙ ΠΟΛΥ Μ…ΛΑΚΕΣ Η ΜΙΣΗ ΝΗΣΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΗΤΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…ΡΕ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΑΦΟΥ ΦΑΓΑΤΑΙ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΙΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ??ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΤΖΙΖ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΔΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΟΚ…..

Comments are closed.