12/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Αλ. Χαρίτσης σε Κυβέρνηση για Τέμπη: «Αφού θέλετε διαλεύκανση θα ψηφίσετε αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή;»

Κοινοποίηση:
MAK

ΤΙ δήλωσε ο Πρόεδρος της Νεας Αριστεράς

Οξύς ήταν στην ομιλία του στη Βουλή για το πόρισμα των Τεμπών ο Πρόεδρος της Νεας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, επιτιθέμενος στην κυβερνητική παράταξη αλλά και στον Πρωθυπουργό. 

“Εσείς που λέτε ότι θέλετε τόσο πολύ την διαλέυκανση και να χυθεί άπλετο φώς, εφόσον κατατεθεί αίτημα για προανακριτική θα το ψηφίσετε;” ρώτησε ο κ. Χαρίτσης απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, συντασόμενος με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Έβαλε επί προσωπικού κατά του πρωθυπουργού με αιχμή την απουσία του από τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

“Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε σε αυτή την τόσο κρίσιμη συνεδρίαση να δηλώσει απών. Όπως απόντες είναι οι βουλευτές. 

Επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τους Υπουργούς του και τους Βουλευτές του οι οποίοι βέβαια δεν ειναι και πολλοί στην αίθουσα. Όλη η Ελλάδα βοά και ούτε 20 από τους 158 δεν έχουν έρθει να υπερασπιστούν την κυβέρνηση”. 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, είπε:

-Το επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να απέτυχε παταγωδώς στην πρόληψη του δυστυχήματος. Επέδειξε όμως εξαιρετικά αντανακλαστικά στη συγκάλυψη 

-Η υπόθεση των Τεμπών είναι έγκλημα. Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναλάβουμε την ηθική και πολιτική ευθύνη να εκκινήσει νέα διαδικασία για την διερεύνησή του, με τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.

-Η μη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης θα αποτελέσει μια μείζονα αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του. Θα αποτελέσει μια δύναμη αμφισβήτησης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, του ήδη πληγωμένου κράτους δικαίου και των θεσμών μας. Και θα διεγείρει τα πιο απολίτικα αντανακλαστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: