Αλβανός «αναλυτής» λένε ότι η νίκη του Μπελέρη στη Χειμάρρα ήρθε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

Κοινοποίηση:
1-3

Ο αναλυτής Άρμπεν Μέτσε δήλωσε στην εκπομπή «Breaking» στο ‘Top Neës’ με την Φιόρι Ντάρδα ότι θα υπάρξει αντιπαράθεση για να αποδειχθεί ότι ο Φρέντης Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας με βάση την παρέμβαση της Ελλάδας, γράφουν σήμερα τα αλβανικά media.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βέτο του ελληνικού κράτους θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της δίκης του Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα εδώ και μήνες.

Ο Μέτσε είπε ότι η στάση της Ελλάδας είναι αντιδημοκρατική και ότι δεν έχει βρει καμία υποστήριξη σχετικά με το βέτο που έθεσε στην Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ.

«Το βέτο της Ελλάδας θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει η δίκη. Μια δίκη που φυσικά από όσο βλέπω θα κηρύξει ένοχο τον Μπελέρη. Το θέμα θα πάει σε πρόωρες ή κανονικές εκλογές στη Χειμάρρα.

Τα κόμματα θα εμφανιστούν και θα βρεθούμε σε πραγματική αντιπαράθεση στη Χειμάρρα, για να αποδείξουμε την επέμβαση του ελληνικού κράτους στη Χειμάρρα.

Να αποδείξουμε ότι η νίκη του Μπελέρη δεν ήταν παρά επιθετικότητα και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, του ελληνικού κράτους, μέσω αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονταν στη Χιμάρα με 40 λεωφορεία όπου μαζεύτηκαν οι Χειμαρριώτες της Ελλάδας για να τους φέρουν εκεί, μέσω εξαγοράς ψήφων για ελληνικά διαβατήρια και συντάξεις.

Στη στάση της (η Ελλάδα) με το βέτο, είναι σημαντικό αν θα βρει συμμάχους.

Η Ελλάδα με τη στάση της που είναι αντιδημοκρατική και που αποτελεί κατάφωρη εκμετάλλευση του δικαιώματος που δίνεται στην ΕΕ για βέτο, δεν βρήκε υποστήριξη από κανέναν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ας συνεχίσει η Ελλάδα τον πόλεμο γιατί δεν έχει τίποτα να κερδίσει.

Ένα είναι βέβαιο, η υπόθεση Μπελέρη είναι μια σαφής έκφραση του χτυπήματος που δίνει το ήδη ενοποιημένο αλβανικό κράτος σε αυτή την παρέμβαση», είπε ο Μέτσε στο τηλεοπτικό κανάλι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: