Ακόμη δύο μήνες πίσω για να πάρουν τη νέα του σύνταξη…

Κοινοποίηση:
figure of an old woman sitting on a stack of bills, symbolic photo for pension and retirement

Στο… περίμενε άλλους δύο μήνες χιλιάδες απόμαχοι της εργασίας, καθώς ο ΕΦΚΑ δεν προλαβαίνει να «τρέξει» τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που ακόμα εκκρεμούν.

Επειδή οι προθεσμίες δεν πιάνονται έως και το τέλος Ιουνίου, που ήταν η ημερομηνία-στόχος για την ολοκλήρωση των εκκρεμών συντάξεων, για τις οποίες, μάλιστα, διατέθηκαν και 860 εκατ. δόθηκε δίμηνη παράταση.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται το χρονικό περιθώριο της έκτακτης χρηματοδότησης, θεωρώντας ότι εντός του επιπλέον διμήνου θα προλάβουν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να απονείμουν όσο γίνεται περισσότερες οριστικές συντάξεις.

Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αξιολογεί τις προτάσεις επιχορήγησης με βάση τον συνολικότερο χρηματοδοτικό προγραμματισμό και τις δημοσιονομικές συνθήκες».

Αυτό σημαίνει ότι οι νέες συντάξεις του Δημοσίου θα δίνονται «όταν και εφόσον» το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά και οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Επίσης σε καθεστώς… αναμονής εξακολουθούν να βρίσκονται ως επί το πλείστον τα περισσότερα από τα συνταξιοδοτικά αιτήματα απλής ασφάλισης σε πιο «μικρούς» φορείς που υπήχθησαν στον ΕΦΚΑ. Για παράδειγμα, με το σταγονόμετρο φαίνεται ότι διεκπεραιώνονται αιτήσεις από τα πρώην Ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ και ΕΛ.ΤΑ.), του ΝΑΤ, των τραπεζών (όπως της ΕΤΕ και της ΑΤΕ) και των αγροτικών συνεταιρισμών (πρώην ΤΣΕΑΠΓΣΟ).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: