Ακρίβεια: «Φωτιά» οι τιμές σε λαϊκές, μανάβικα και σούπερ μάρκετ – Έως 18 ευρώ το κιλό τα κεράσια

Κοινοποίηση:
ΚΕΡΑΣΙΑ

Κύμα ακρίβειας «σαρώνει» τη χώρα, καθώς οι τιμές σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης εκτινάσσονται, με τον πληθωρισμό τον Απρίλιο να αγγίζει το 10,2%, καταγράφοντας διψήφια ποσοστά μετά από 28 χρόνια.

Ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά λόγω των συνεχών ανατιμήσεων είναι η τιμή στα πρώιμα κεράσια, όπου στα μανάβικα σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και τα 18 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τιμές στα πρώιμα κεράσια στις λαϊκές αγορές κυμαίνονται από 5 έως 6 ευρώ, ενώ στα μανάβικα ξεκινούν από 7-8 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 18 ευρώ το κιλό.

Σε μεγάλη λαϊκή αγορά της ανατολικής Θεσσαλονίκης μόλις 4-5 πάγκοι είχαν πρώιμα κεράσια, μία συνολική ποσότητα 100 κιλών και τα περισσότερα ήταν απούλητα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Δείτε το ρεπορτάζ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Oι περισσότερες λαικές ΔΕΝ έχουν πλέον παραγωγούς, αλλά διαπλεκόμενους με την τοπική εξουσία εμπόρους μεταπράτες. Ενα μικρό παραγωγό ΔΕΝ τον συμφέρει πλέον η παρουσία του στη λαική με 2, 3 προιόντα. Ξυπνείστε καταναλωτές…..

  2. Περιμένετε 20 μέρες για να φάτε κεράσια με 4 ευρώ το κιλό!

  3. τα κερασια δεν ειναι ειδος πρωυτης αναγκης να μου πεις για το ψωμι το γαλα τα τυρια ναι ειναι αναγκης τα θες ολο τον χρονο τα κερασια ειναι δεκα μερεςτον χρονο ας τα βαλουν στον πατο τους να μην παρει κανενας βεβαια το αυτο ισχυει και για αλλα πχ βενζινη καφεδες σουβλακια να μπουκοταρουν και ολα αυτ ακινησια ολα τα ιχ μια βδομαδα καφεδες να φτιαχνουν μονοι τους ( και καφεδες οχι τις μαλακιες που πουλανε εξω) σουβλακια φτιαχτε μονοι σας μια βδομαδα αν γινει κατι τετοιο θα δουμε την πολιτεια τι ταρακουλο θα παθει εδω ολοι φωναζουν για τις ακριβεια και το πασχα ολοι ηταν ταξειδακι και τα μαγαζια κθε βραδυ ειναι τιγκα γεματα απορω ποιος διαμαρτυρεται αυτα αμα βλεπουν οι σοφοι της ηλιθιοτητας φτανει και πρατουν προς το συμφερον τους

  4. και πριν 20 χρόνια πάλι με τα κωλοκεράσια ασχολούσασταν που είχαν πάλι 20 ευρώ.
    ο κόσμος είναι στόκος και ξεχνά.
    μόνο φέτος τα κεράσια έχουν 20 ευρώ και προφανώς αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα.

  5. Τεστ ντραιβ κάνουν για να δουν αν θα πάει ο ραγιάς να ψωνίσει κεράσια. Τρέξτε.

  6. ΑΠΟΧΗ απο τις λαικες μεχρι να μπουν οι πραγματικες λογικες τιμες!!
    Βαλτε τα στον πατο σας οπως και τα μπολια σας λαμογια!!

  7. Το μέλλον που σχεδιαζουν θα είναι σαν να έχουμε ΜΟΝΙΜΑ Lockdown…!!!Οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι.

    1. Τετρακυμία εν κρανίω (και όχι απλά τρικυμία)…

  8. Aς τα φανε μονοι τους…. να μην αγορασει κανεις κερασια

Comments are closed.