Ακούστε τους γύφτους – Τηλεοπτικό κανάλι Σκοπίων: Ιστορική νίκη των “Μακεδόνων” στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
1

Μάρτιος 19, 2023. Ελλάδα.

Το ελληνικό δικαστήριο του Λέριν (σημείση: Φλώρινας) ενέκρινε την ύπαρξη του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» και απέρριψε τις αγωγές των συλλόγων που εναντιώθηκαν στο έργο του, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων Sitel.

Μετά από αρκετούς μήνες αντιδικίας, τεταμένες ακροάσεις και μεγάλο αριθμό μαρτύρων, την Παρασκευή το δικαστήριο έκρινε ως αβάσιμες και απαράδεκτες τις δεκάδες μηνύσεις που υπέβαλαν σύλλογοι που εναντιώθηκαν στο έργο του κέντρου.

«Παλέψαμε μέσα από τα δικαστήρια, με τα επιχειρήματά μας και τον αγώνα μας για να τα πάρουμε όλα αυτά, ώστε να μην μας απαγορεύσουν και προχθές, για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα μας, το δικαστήριο στο Lerin (σημ. Φλώρινας) αποφάσισε ότι μπορούμε συνεχίζουν να εργάζονται, να λειτουργούν, να υπάρχουν. Είναι ένα είδος αναγνώρισης της μακεδονικής γλώσσας», δήλωσε ο Δημήτριος Ιωάννου,  από το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας.

Στην προσπάθεια απαγόρευσης του έργου του Κέντρου, ο εισαγγελέας στο Λερίν (σημ. Φλώρινας) υπέβαλε επίσης τη δική του μήνυση. Μαζί με τους συλλόγους που αρνούνται τη μακεδονική ύπαρξη κατήγγειλαν στο δικαστήριο ότι βιώνουν αναταραχή, ενώ το Κέντρο τάραξε ακόμη και τον ύπνο τους.

«Ζήτησαν να σταματήσει η δουλειά της εταιρείας γιατί δεν υπήρχε μακεδονική γλώσσα, γιατί με όλα αυτά που φέραμε αναστάτωση στη ζωή τους, ανέφεραν μάλιστα ότι βλέπουν εφιάλτες όταν κοιμούνται, γιατί με αυτό το ψέμα που έχουμε παρουσιάσει, εμείς χαλούμε την ασφάλειά τους στο ελληνικό κράτος και δημιουργούμε πράγματα που στην ουσία δεν υπάρχουν», λέει ο Ιωάννου.

Είναι η αρχή του αγώνα μας

Το κέντρο αναφέρει ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου, στο μέλλον θα εργαστούν για το άνοιγμα γραφείων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Μακεδόνες.

«Τώρα και με τη σφραγίδα του δικαστηρίου ότι είμαστε νόμιμοι, σχεδιάζουμε να ανοίξουμε κι άλλα τέτοια γραφεία για συναντήσεις Μακεδόνων και για την ανάπτυξη της μακεδονικής γλώσσας. Ουσιαστικά αυτό δεν είναι το τέλος του αγώνα μας, αλλά η αρχή του αγώνα μας, ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που εγγυάται το σύνταγμα» ξεκαθαρίζει ο Ιωάννου.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το Δικαστήριο του Λέριν (σημ. Φλώρινας) ενέκρινε το αίτημα εγγραφής του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας, αλλά μετά από λίγες μόνο ημέρες, αρκετοί σύλλογοι κατέθεσαν μηνύσεις για το έργο του.

Την Παρασκευή, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του Κέντρου, αποστολή του οποίου είναι να μελετά τη μακεδονική γλώσσα μέσω Διαδικτύου και να την εισάγει ως προαιρετικό μάθημα σε σχολεία και πανεπιστήμια (της Μακεδονίας) του Αιγαίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. AΥΤΗ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

  2. Και 1η του μήνα πατάνε το pin τα δικαστάκια και παίρνουν τα λεφτάκια τους, αυτή είναι η ουσία. Βέβαια αν τους ρωτήσεις ποια είναι αυτή η μακεδονική… γλώσσα με τα σλαβοαλφάβητα, θα σου πούνε να μην μιλάς γιατί δεν ξέρεις και αν πας να τους σπάσεις στο ξύλο θα βγούνε μπροστά οι ένοπλοι μπράβοι μπάτσοι να τους υπερασπιστούν. Σκουπίδια. Μας γλεντάνε και οι γυφτοαλβανοσλαβοβουλγαροσκοπιανοί.

  3. Μπραβο takis σε δικαιολογω αφανταστα και εγω λεω μηπως πρεπει να παρουμε τα οπλα και να χωρισουμε την Ελλαδα στα δυο γιατι αυτοι οι νοτιοι γινανε του καναπε και ανθελληνες ποιος θα νοιαστει για μακεδονια οι αθηναιοι? στα τσακιδια ολοι τους ειμαστε αρκετοι μακεδονες με ψυχη και τολμη που δεν φοβομαστε τον θανατο παλληκαρια πατριωτες. και πρωτο πρωτο θανατος στα εναπομηνοντα σκουληκια προδωτες.

  4. ναι βγει ο κοτζιας και ο τσιπρας και ολα τα υποτογμενα γιουσουφακια να μας πουν τωρα για την συμφωνιαρα που υπεγραψαν.αποντος του ελληνικου λαου προφανως

  5. Όταν χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, τότε ίσως ξυπνήσουν οι Αθηναίοι και οι λοποί νότιοι !!! Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ συνεχίζεται. H πρώην Γιουγκοσλαβία δεν μας έγινε μάθημα… Έρχεται και η σειρά μας.

  6. Αφού τους αναγνώρισε ΝΔ και Σύρριζαπασοκ ως “Νοτιαμακεδονια” ιστορικά σωστό είναι νότιομακεδονική βουλγαρικη διάλεκτος και νότιαμακεδονική αλβανική διάλεκτος και νότιομακεδονική γύφτο διάλεκτος πάντως ελληνικά δεν μιλάνε εκεί για να λέγεται μακεδονική

  7. Όταν πήγαμε να παραπονεθουμε στη συγκέντρωση για την Μακεδονία, στο Σύνταγμα, μετά από λίγο μας έριξαν χημικά και η συγκέντρωση διαλύθηκε. Δημοκρατία για λίγους. Κάνουν ότι θέλουν και δεν ζητάνε την γνώμη κανενός.

  8. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΊ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ – ΡΟΥΦΙΆΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΙ έρχεται η επέτειος της 25ης Μαρτίου για να γιορτάσουμε την απελευθέρωση μας από τους Τούρκους σε εποχή που ξεπούλησαν την Μακεδονία (δεν ξεχνάμε και θα το καταλάβετε) και ετοιμάζουν το ξεπούλημα του Αιγαίου…. Τα όπλα όταν είναι σε σωστά χέρια δεν μπορούν να τα σταματήσουν ούτε πολιτικές ούτε δικαστικές αποφάσεις… ΕΣΣΕΤΑΙ ΉΜΑΡ…

  9. Εδώ το Cosmote History το Σάββατο έδειξε ντοκιμαντέρ για την Κλεοπάτρα (Ολλανδική παραγωγή),το οποίο έλεγε ότι η δυναστεία των Πτολεμαίων, άρα και της Κλεοπάτρας καταγόταν από την Μακεδονία και έδειξε τα Σκόπια!!! Οι 300 της βουλής θέλουν κάψιμο.

  10. Ζήτω οι ανθέλληνες προδότες πολιτικοί μας που κατάφεραν για μια ακόμη φορά να δώσουν νίκη στον εχθρό μας εύγε

  11. ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ Ιωάννου, όταν μπορέσεις και εμφανίσεις έστω και ΕΝΑ αρχαιολογικό εύρημα των Μακεδόνων (αρχαίων, νεότερων, σύγχρονων) με επιγραφή της σλαβοβουλγαρικής γραφής, τότε θα δικαιούσαι να ομιλείς … Μέχρι τότε, βγάλε ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ και εξαφανίσου, παλιο ρετάλι …

  12. ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΕΘΡΙΑΜΒΕΥΣΑΝ

    ΚΑΤΩ Ο ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ …

  13. αυτοι που το ενεκριναν δεν θα κοιμουνται τα βραδια μεχρι που θα το βρουν φριχτα μπροστα τους τα μπασταρδα τουρκοσπορα θα σας δωσουμε τα σπλιναντερα στα χερια σας καθικια του κερατα.

Comments are closed.