Ακμή: Ο “βρώμικος” λόγος που εμφανίζονται σπυράκια στα μάγουλα

Κοινοποίηση:
DVDVDV

Τα σπυράκια στο πρόσωπο πάνε και έρχονται – και παρόλο που είναι ενοχλητικά, συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε για αυτά. Τι σημαίνει όμως αν τα σπυράκια εξακολουθούν και βγαίνουν στα ίδια σημεία στα μάγουλά σας;
Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι ορμόνες και η διατροφή επηρεάζουν την εμφάνιση σπυριών σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.
Η δρ Jonquille Chantrey δήλωσε στο express.co.uk ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα ότι συγκεκριμένες αιτίες προκαλούν την εμφάνιση της ακμής σε σταθερά σημεία.

Υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που μπορεί να εμφανιστούν σημάδια στο πρόσωπο:
Διαταραχή στα επίπεδα των ορμονών
Γενετικοί παράγοντες
Διατροφή
Κακή λειτουργία του εντέρου
Άγχος
Κακή χρήση προϊόντων περιποίησης δέρματος
Σύμφωνα με την αισθητική γιατρό, αρκετές φορές μπορεί να είναι και συνδυασμός των παραγόντων αυτών, για αυτό πρέπει πάντα να βλέπετε κάποιον επαγγελματία πριν επιλέξετε κάποιο προϊόν.

Ακμή στα μάγουλα: Αιτίες και λύσεις

Κάποιες φορές τα σπυριά στα μάγουλα μπορεί να προκληθούν από acne mechanica. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος ακμής που συνδέεται με την επαναλαμβανόμενη τριβή σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.
Σύμφωνα με τη δρ Chantrey, πρόκειται για πολύ κοινό φαινόμενο, καθώς τα μάγουλα είναι το σημείο του προσώπου όπου ακουμπάει το κινητό τηλέφωνο. Άλλες φορές, μπορεί να οφείλεται η στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί δηλαδή να τρίβεται το πρόσωπο στη μαξιλαροθήκη.
Όπως λέει η ειδικός, τα βακτήρια που δημιουργούνται στην επιφάνεια του κινητού ή του μαξιλαριού μπορεί να μεταφερθούν στο δέρμα και έτσι να εμφανιστούν σπυράκια.

Η ίδια συμβουλεύει να αλλάζουμε συχνά μαξιλαροθήκες, να καθαρίζουμε το τηλέφωνο και να προτιμάμε ακουστικά hands-free από το να ακουμπάμε το κινητό στα μάγουλα.
«Έχει αυξηθεί η ακμή στα μάγουλα και το πηγούνι λόγω της χρήσης των μασκών, για αυτό προτιμήστε μάσκες από φυσικές ίνες ή ύφασμα οι οποίες καθαρίζονται έπειτα από κάθε χρήση», αναφέρει.
Οπουδήποτε και αν έχετε ακμή, η δρ Chantrey προτείνει χρήση προϊόντων φροντίδας του δέρματος, καθαρισμό του προσώπου και διαχείριση του στρες. Τέλος, συστήνεται η μείωση στα γαλακτοκομικά και στη ζάχαρη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: