Αιτωλίας προς ιερείς: “Δεν θα σας ζητήσω κάτι που είναι εξωπραγματικό αλλά πράγματα που αποδεδειγμένα μπορούν να γίνουν”

Κοινοποίηση:
DSC_9642

Την πρώτη γενική ιερατική σύναξη συνεκάλεσε ο νέος μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός στον ιερό ναό αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Αρχικά τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος για πρώτη φορά στο ιερό σώμα των κληρικών της μητροπόλεως εξέφρασε τη χαρά και την συγκίνησή του για την πρώτη αυτή επικοινωνία. Διάρθρωσε την ομιλία του σε τρείς ενότητες θέτοντας τα θεμέλια πάνω στα οποία επιθυμεί να οικοδομήσει την επισκοπική του διακονία.

Στην πρώτη ενότητα αναφέρθηκε στη σχέση που επιθυμεί να δημιουργήσει με τους ιερείς που είναι οι πρώτοι και άμεσοι συνεργάτες του. Υπογράμμισε ότι ξεκινάει μία νέα σελίδα στην ιστορία της τοπικής εκκλησίας και όλοι καλούνται να εργαστούν με πνεύμα ενότητας.

Δήλωσε την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αγάπη του σε όλους ανεξαιρέτως και ζήτησε παράλληλα την εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια, την αλήθεια και την εντιμότητα από όλους, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κληρικοί και οι ιερατικές οικογένειες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: