Αθώος και αυτός! Στο αρχείο η δικογραφία ως προς τον Μάριο Σαλμά για την υπόθεση Novartis

Κοινοποίηση:
4104326

Με διάταξη της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία της Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας Μάριο Σαλμά.

Η αρχειοθέτηση αυτή είναι η 6η κατα σειρά για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και απομένει η εισαγγελική αποτίμηση για ακόμη 4 πολιτικά πρόσωπα που είναι Αντώνης Σαμάρας, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον Μάριο Σαλμά που να οδηγεί στη στοιχειοθέτηση τέλεσης των αξιόποινων πράξεων που διερευνώνται, δηλαδή του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της δωροδοκίας.

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού ενεπλάκη μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος είχε κάνει αναφορά για χρηματισμό του από την Novartis

Ο ίδιος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του αντιτείνοντας ότι η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Όπως σημείωνε μάλιστα η φαρμακευτική δαπάνη επί θητείας του είχε μειωθεί κατά 50%.

Οι καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή

Κατόπιν της αρχειοθέτησης, εισαγγελικές πηγές υπενθύμιζαν ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής.

Ο τελευταίος υποστήριζε συγκεκριμένα: «Αντιλήφθηκα ότι υπήρχε μια “σχετική βιασύνη” να “ασκηθεί ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς”, να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις, αφού τα ονόματα θα τα προσδιόριζε ο ανακριτής) και «τα υπόλοιπα θα τα έβρισκε ο ανακριτής».  Σε άλλο σημείο σημείωνε:

«Με μεγάλη μου έκπληξη τους άκουσα να με πληροφορούν δια στόματος της κυρίας Τουλουπάκη ότι “θα πούμε στους Αμερικάνους ότι γύρω στις 20 Δεκεμβρίου θα ασκήσουμε δίωξη κατά τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά”. Αντέδρασα έντονα»

Για τα παραπάνω καθώς και για τις υπόλοιπες καταγγελίες του περί παρεμβάσεων στην υπόθεση Novartis ξεκίνησε έρευνα στον Άρειο Πάγο η οποία προς το παρόν έχει «παγώσει». Και ο λόγος είναι το αίτημα εξαίρεσης που κατάθεσε ο Ιωάννης Αγγελής κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα καθώς και κατά της τέως εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου.

Το αίτημά του αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: