Αθανάσιος Δρούγος: “Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη Σύνοδο Κορυφής” (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Νέα εικόνα (1)

Ο Αθανάσιος Δρούγος, Διεθνολόγος Στρατιωτικός Αναλυτής μίλησε στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Αλέξανδρο Κλώσα για την παρουσία της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, τα αποτελέσματα αυτής και τις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων.

“Δεν είμαι ικανοποιημένος από την Σύνοδο Κορυφής. Οι υπολογίσιμες χώρες Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία αλλά και Ουγγαρία, Βουλγαρία και Σουηδία είναι κατά των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία” είπε αρχικά ο κ.  Δρούγος και πρόσθεσε ότι όλοι πλέον “παραπέμπουν στην προεδρία Μπάιντεν περιμένοντας την Αμερική να πάρει θέση”.

Ο Στρατιωτικός Αναλυτικής αναφέρθηκε και στη “μέθοδο” των Τούρκων με τις προκλητικές δηλώσεις πριν τη Σύνοδο Κορυφής: “Οι Τσελίκ, Ακαρ, Καλίν και ο Ερντογάν έκαναν προκλητικές δηλώσεις την ώρα που συζητείται το θέμα της Τουρκίας στην Σύνοδο Κορυφής. Θεωρώ ότι ήταν καθοριστική η παρέμβαση Στολντενμπεργκ υπερ της Τουρκίας”.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως δημιουργούνται “τέσσερις νέοι σταθμοί της Τουρκίας στα Κατεχόμενα. Τρεις στην Αττάλεια και ένας στην Μερσίνα γιατί θεωρούν την Ανατολική Μεσόγειο δική τους υφαλοκρηπίδα. Η Τούρκος υπουργός δήλωσε για την στρατηγική συνεργασία με την Ιταλία και το εμπόριο των δυο χωρών από 20 δισεκατομμύρια θα ανέβει στο 30 δισεκατομμύρια”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: