Αδιευκρίνιστα τα αίτια της σύγκρουσης φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Χίου – Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης των δύο φορτηγών πλοίων που σημειώθηκε χθες το απόγευμα ανοιχτά της Χίου και συγκεκριμένα 9 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά του νησιού.

Το πλοίου «ΑΝΤ» σημαίας Βανουάτου με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς πλήρωμα συγκρούστηκε με το Φ/Γ πλοίο «POTENTIA», σημαίας Σιγκαπούρης με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του ΑΝΤ, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στη μέση του κύτους του μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο Potentia – στο οποίο επέβαιναν και 10 Τούρκοι ναυτικοί μεταξύ των μελών του πληρώματος – αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια όταν του επισημάνθηκε από Ελληνα διασώστη ότι βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και ότι αν χρειάζεται βοήθεια αυτή θα πρέπει να την αιτηθεί από τις ελληνικές αρχές.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενο από το σκάφος τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές για την παροχή βοήθειας.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος στο σημείο κατέπλευσε μεγάλο πλήθος σκαφών του λιμενικού και εναέρια μέσα, καθώς επίσης ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός μεταξύ των πληρωμάτων των δύο πλοίων, στα οποία επέβαιναν συνολικά 32 άτομα. .

Συγκεκριμένα επτά περιπολικά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης , ενώ συνέδραμαν επίσης ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, τρία (03) ελικόπτερα SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και παραπλέοντα πλοία.

Βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και από τη στιγμή που Έλληνας διασώστης προσεγγίζει το ένα από τα δύο φορτηγά πλοία,προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πληρώματος και την ανάγκη τυχόν παροχής βοήθειας, έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κατασκευασμενη ψευτοσυγκρουση …. Α ρε μεγαλε ΦΙΝΤΑΝ …….

  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΕΙΧΕ 10 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΕΧ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΙΜΙΑ. ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΝΙΟΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΥΜΟΥΛΚΙΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ.
    (ΟΡΑΤΕ ΤΟΙΝΥΝ ΟΤΙ ΕΞ ΕΡΓΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΚ ΠΙΣΤΕΟΣ ΜΟΝΟΝ).ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΕΦ.Β ΠΑΡ.24.
    ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    03/06/2023

Comments are closed.